Dişler Nasıl Fırçalanmalıdır?

Dişler nasıl fırçalanmalıdır sorusunun cevabı diş sağlığı açısından çok önemlidir. Bu sebeple diş fırçalamanın doğrularının bilinip, doğru şekilde uygulanması gerekir. Çünkü yanlış diş fırçalama uygulamaları yeterli faydayı sağlamayacağı gibi, dişlerimize zarar da verebilmektedir. Diş fırçaları ile diş fırçalamanın pek çok yolu olmakla birlikte, bu konudaki uzmanların bilgisinden faydalanılması ve aynen uygulanması gerekir.

Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanın ilk adımı dişlerinizi doğru olarak fırçalamayı öğrenmektir.



Dişler nasıl fırçalanmalıdır? 


Yumuşak kıllı bir diş fırçası, florürlü bir diş macunu kullanmalı ve diş fırçasını en geç 3 ayda bir değiştirmeliyiz.

Dişlerimizi günde 2 defa, yani sabah ve akşam ikişer dakika fırçalamak yeterlidir ve bu 2 dakikalık süre dişlerin bulunduğu alt çene, üst çene eşit olarak dağıtılmalıdır. Bunu bir saatle de yapabilirsiniz.
Dişleri fırçalarken, diş fırçasının duruşu hangi dişleri fırçaladığımıza göre değişmektedir.


Dişleri fırçalarken nelere dikkat edilmelidir ?

diş fırçalama yöntemleri


1-İç ve dış yüzeylerden başlamalıyız ve fırçaya 45 derecelik açı vererek, tüm dişleri fırçalamalıyız.

2-Çiğneme yüzeylerine geçip, fırçayı ileri-geri hareket ettirerek fırçalamalıyız.

3-Ön dişlerin, iç yüzeylerini fırçalarken, fırçayı dik hareket ettirip fırçanın ucuyla yukarı-aşağı hafif fırça darbeleri uygulamalıyız.

4-Diş eti çizgisi boyunca nazikçe fırçalamalıyız.

5-Dilinizi arkadan öne doğru süpürme hareketi ile fırçalayarak yiyecek parçalarını temizlemeli ve nefesinizi tazelemek için kokuya neden olan bakterileri uzaklaştırmalıyız.

6-Daha ferah bir his için üst damağınızı nazikçe fırçalamaya çalışmalıyız.

diş fırçalama

Yukarıda yazılanları dikkatlice uygularsanız, doğru bir teknik kullanmış olursunuz. Dişlerinizin sağlığını korumak için bu güzel alışkanlığınızı sürekli hale getirip, her gün kesinlikle yapılması gereken bir davranış gibi görüp, uygulamalısınız. Bunları uyguladığınızda bembeyaz tertemiz görüntülü, sağlıklı dişlere sahip olacaksınız ve temizlenmeyen ağız ve dişlerden kaynaklanan nefes kokusundan kurtulacaksınız.

Yorumlar

  1. Merhaba, bana insülin direnci teşhisi konuldu ve ilaç tedavisine başlandı. Ben ilaçı düzenli kullanmadım ve şuanda kullanmıyorum. İki ay önce tekrar tahlil yaptırdım sonuçlarım glukoz 92 / insülin 5,84 çıktı değerlerim normal mi tekrar ilaç kullanmaya başlamalımıyım tahlil sonuçlarını değerlendirir misiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Tahlil sonuçlarınız normal gözüküyor. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder