Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı vatandaşların daha kaliteli bir hizmet alabilmeleri için, Hastanelere ve Aile hekimlerine randevu alma sistemini devreye sokmuştur ve bu randevu alma sisteminin adına kısaca MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) denmiştir.


MHRS sisteminin amacı nedir ?

Randevu alma sisteminin (MHRS) amacı, vatandaşların hastaneye  veya aile hekimine gitmeden önce, randevu alarak muayene olacağı poliklinik, doktor veya muayene saatini seçebilme kolaylığını sunmuştur. Hastaneye gidip saatlerce kuyruk bekleme, ya da muayene olamadan geri dönme gibi olumsuzlukları randevu alma sistemi (MHRS) ortadan kaldırmıştır.


Randevu almanın 2 yolu vardır:

Hastane randevusu alma

1-Telefon ile Randevu alma: 

Herhangi bir telefondan ALO 182 hattını arıyorsunuz ve karşınıza çıkan görevli, sizden TC kimlik numarasını istiyor, doğruluğunu onayladıktan sonra, hangi il, hangi hastane, hangi poliklinik, doktor ve muayene saatini soruyor, size uygun  hastane randevu, gün ve saatlerini söylüyor. Siz uygun olan randevulardan birini seçiyorsunuz.


2-İnternetten (WEB) Randevu: 

Bunun için http://www.mhrs.gov.tr/ adresine girip öncelikle bir defaya mahsus üye olmanız gerekiyor.

Üye olurken, karşınıza çıkan hazır forma bazı kimlik bilgilerinizin yanında, e-mail adres ve telefon bilgilerinizi girmeniz, kendinize ait bir şifre oluşturmanız gerekiyor.

hastane randevu sistemi

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra tek yapmanız gereken TC  kimlik numaranızla birlikte, şifrenizi yazarak giriş yapmak, istediğiniz hastane, poliklinik, doktor, muayene saatini seçip onaylamaktır. Böylece randevu almış oluyorsunuz. Randevu bilgileriniz isterseniz e-mail adresinize veya cep telefonunuza geliyor. Seçtiğiniz gün ve saatten 15 dakika önce randevu yerine gidip, kayıt olduktan sonra muayene saatinde de muayenenizi oluyorsunuz.


Randevu iptali nasıl yapılır ?

Şayet hastane randevunuzu iptal ettirip, başka bir güne ve saate almak isterseniz; eğer telefonla randevu aldıysanız ALO182 yi arayarak, eğer internetten randevu aldıysanız üyelik bilgileri ile hastane randevu sistemi (MHRS) giriş yapıp, iptal ya da gün değiştirme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yorumlar

  1. enver furkan ciga17 Mart 2015 04:17

    randevu almak istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Tansiyon ilacımi yazdiracam

    YanıtlaSil
  3. randevu almak istiyorum

    YanıtlaSil
  4. nülüfer maral8 Mart 2016 07:24

    özel randevu

    YanıtlaSil
  5. randevu almak istiyorum22 Mart 2016 13:33

    yardımcı olun

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Nasıl randevu alındığı yazımızda anlatılmıştır. Geçmiş olsun dileklerimizle.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba hocam açlik kan şekerim 90 hemoglobin A1c 5.09
    Prolaktin 17,82
    İnsülin 9,75 şeker hastaliğim ola bilirmi? Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Terane,
    Açlık kan şekeri ve HbA1c değerleriniz normaldir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder