Kan şekeri ölçüm cihazı (glukometre) nedir?

Şeker ölçüm cihazı (glukometre), kişinin kendi kendine evinde veya iş yerinde kan şeker düzeyini ölçmek için kullanabileceği bir cihazdır.

Kan şekeri ölçüm cihazı glukometre


Kan şeker düzeyinin ölçümü neden önemlidir ?


Şeker hastalarının yapılan şeker düşürücü tedaviye cevabını kontrol etmek, insülin tedavisinin doz ayarlamasını yapabilmek, uzun dönemde hastalığa bağlı gelişebilecek istenmeyen rahatsızlıkların önüne geçebilmek amacıyla belirli aralıklarla “kan şeker düzeyi” ölçümü gereklidir. Bunun iki yolu vardır; bir sağlık kuruluşuna gidip tahlil yaptırmak veya glukometre adı verilen şeker ölçüm cihazları ile ölçümünüzü evde yapmak.


Bir sağlık kuruluşunda şeker ölçümü yaptırmanın avantajı nedir ?

şeker ölçme cihazları

Bir sağlık kuruluşunda ölçüm yaptırmak nispeten uzun sürse de muayene olmak ve elde edilen sonucun doktor tarafından değerlendirilmesinin de mümkün olması nedeniyle avantajlıdır.


Şeker ölçüm cihazının avantajı nedir ?

Şeker ölçüm cihazları ise istediğiniz her an elinizin altında olacağından, hangi saatte olursa olsun ölçüm yapabilmenizi sağlaması ve hızlı sonuç vermesi nedeniyle önerilmektedir.

Şeker ölçüm cihazları artık her köşebaşından alınabilecek derecede yaygınlaşmıştır. Hatta, internetten bile sipariş edilerek evlere teslim edilebilmektedir.

Bu cihazlardan edinmek isteyenlerin yapması gereken şey doktoruna veya bazı merkezlerde bulunan diyabet hemşirelerine danışmaktır. Böylece kendisi için en uygun cihazı edinebileceği gibi, cihazı nasıl kullanacağı ve sonuçları nasıl kaydedeceğini de öğrenebilir.

Doktorunuz cihazı ne sıklıkta kullanmanız gerektiğini hastalığınızın derecesine, tedavinizin insülin, ilaç, diyet veya egzersiz olmasına göre belirler. Yaşınız, hastalığınızın süresi veya kullandığınız farklı ilaçlara göre kan şekeri hedef değeriniz doktorunuz tarafından saptandıktan sonra cihazınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. saolun çok işimize yarıyo

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Beğenmenize sevindik. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder