Mezoterapi nedir ?

Mikroenjeksiyon yoluyla, yani ince uçlu küçük bir enjektör kullanarak, derinin "mezoderm" adı verilen orta tabakasına uygulanan tedavi yöntemine mezoterapi adı verilir.  Uzun yıllardan beri çeşitli amaçlarla uygulanan bu yöntem; kilo verme, selülit tedavisi, saç dökülmesinin önlenmesi, kırışıklıkların giderilmesi gibi durumlarda kullanılagelmiştir.

Klasik tedavilerde kas ve damar içine yapılan enjeksiyonlarla, hedef doku ve hücrelere yeterli miktarda ilaç gönderilememektedir. Çünkü ilaçlar tüm vücuda yayılmakta, hedef dokuya etkisi sınırlı olmaktadır. Mezoterapide ise, uygulanan madde sadece hedef hücrelerin bulunduğu dokuya dikkatlice zerk edilmekte böylece başarı şansı artmaktadır.

Cildin orta tabakasına özel iğnelerle bağ dokusunu kuvvetlendirici, su atıcı veya yağ yakıcı ilaç karışımı enjeksiyonu yapılır. İşlem genellikle 15-30 dakika sürer. Cilt yüzeyine uygulanan lokal anestezik maddeler sayesinde acı vermeyen bir işlemdir.


mezoterapi uygulaması



Mezoterapi kullanılan rahatsızlıklar nelerdir?


  • Ağrılar; adet ağrıları, migren, boyun ve bel fıtığı ağrıları, siyatik ağrıları.

  • Spor travmaları,

  • Damar hastalıkları; varis, damar iltihabı, lenfödem,

  • Eklem hastalıkları


Mezoterapinin estetik kullanım alanları nelerdir?

  • Saç dökülmesi,

  • Yüz gençleştirme,

  • Selülit,

  • Yara izleri, cilt lekeleri,

  • Hamilelikte oluşan çatlaklar.

 Yazının devamı için "Sonraki sayfa"yı tıklayınız.


Saç dökülmesinde mezoterapinin kullanımı:


mezoterapi saç dökülmesi tedavi

Saç dökülmesi tüm dünyada erkeklerde olduğu kadar kadınlarda da önemli bir sorundur. Sağlıksız yaşam koşulları, hormonal dengesizlikler, yaşlanma, kalıtımsal faktörler, steroid veya ağır ilaç tedavileri alınması, psikolojik faktörler sebepler arasında sayılabilir. Erkeklerde saçlarda yaşanan sorunlara sakal ve bıyıklarda da rastlanabilir. Kadınlarda sık fön çektirme ve boya yaptırma, saçlara zarar verip ve zamanla saçların canlılığını ve parlaklığını kaybetmelerine yol açan etmenlerdendir.

Mezoterapi, erkelerde ve kadınlarda saç dökülmesini azaltarak, saç büyümesini artıran ve erkek tipi kelliğin gelişimini yavaşlatan bir tedavidir. Saç problemi olan kişilerde, saçlı derinin altında protein, vitamin, büyüme faktörleri ve besinlerin dağılımını düzenler. Bu maddeleri içeren karışım steril iğneler yardımıyla kafa derisi altına zerk edilir. Bu işlem enjektör kullanarak yapılabildiği gibi özel geliştirilmiş mezoterapi tabancaları kullanılarak da yapılabilir.

Saç mezoterapisinde, şikayetlerin derecesine göre farklı sayıda seans uygulanır. Bariz değişikliklerin görülmesi için sabırlı olmak gerekir, çünkü olumlu gelişmeler uygulanacak seansların yarısına gelindikten sonra ortaya çıkmaya başlar. Mezoterapi, saç ekimi gereksinimini ortadan kaldırabilir.


Selülit tedavisinde mezoterapi kullanımı:

mezoterapi selülit tedavisi

Selülit çoğu kadının sorunu olan, cilde tümsekli ve çukurlu, kötü bir görünüm veren, özellikle bacaklar, kalça, basen, karın ve kollarda bulunan bir sorundur.

Mezoterapi, bu sorunu ortadan kaldırarak, derinin düz ve pürüzsüz bir görünüm almasını sağlar. Selülitin derecesine göre, 10-25 seansta selülit sorunu giderilir. Çok şiddetli vakalarda birkaç seans daha uygulamak gerekebilir.

Mezoterapi uygulamasında bölgeye enjekte edilen maddeler; selülit bölgesindeki kan akımı artar, yağ depolarının çözülmesini sağlar, sertleşmiş bağ dokusunu ortadan kaldırır ve lenfatik akımı artırır. Böylece, selüliti olanlarda görülen "portakal kabuğu görüntüsü" ortadan kaldırılabilmektedir.

Bu işte uzman olan ve bilimsel yöntemlerle çalışan merkezlerde yapılan uygulamalar yüz güldürücü sonuçların elde edilmesinde birincil öneme sahiptir. Mezoterapi uygulaması mutlaka uzman eller vasıtasıyla yapılmalı, uygulamanın yapılmasında sakınca görülen kalp yetmezliği, şeker hastalığı, deri hastalıkları, hamilelik gibi durumlarda estetik amaçlar uğruna yaşam tehlikeye atılmamalıdır.

Yorumlar