Thermage nedir ?

Thermage radyo frekans enerjisi ile cildi sıkılaştırıp, pürüzsüz görünmesini sağlayan, girişimsel olmayan kozmetik bir yöntemdir. Tek seanslık bir uygulama ile ortalama olarak 6 aylık bir dönem içinde cilde daha genç bir görünüm kazandırır. Ciltte bulunan çizgiler, kırışıklıklar ve selülitin sebep olduğu tümsek ve çukurluklar bu yöntemle pürüzsüz bir hale gelebilir. Thermage diğer benzer uygulamaların aksine, tüm cilt tiplerinde kullanılabilen bir yöntemdir. Tek bir seans uygulanması, seans sonrası normal günlük aktivitelerine dönüş, en önemli avantajlarındandır.



Thermage uygulaması ne kadar sürer?


thermage

Süre, uygulama yapılacak alanın büyüklüğü ile alakalı olmak üzere, 20 dakika ile 2 saat arası değişir. Yüz bölgesine uygulama ortalama 45 dakika kadar sürerken, vücudun diğer bölgelerinde bu süre daha uzundur.



Uygulama öncesi ve sonrası neler yapılmalıdır?

"Thermage" uygulamasından önce kan alımı, aç kalma gibi hazırlıklara gerek yoktur. Kısa süren uygulamadan sonra da özel bir bakım gerekmemektedir. Çoğu kişi uygulama sonrası günlük işlerine geri döner. Bazı kişilerde uygulama bölgesinde geçici olarak bir kızarıklık veya hafif bir şişlik görülebilir. Bu şikayetler 24 saat içinde ortadan kalkar.


"Thermage" uygulamasının prensibi nedir?

thermage uygulama aşamaları


Bu uygulama esnasında, radyo frekans teknolojisini kullanarak, "dermis" adı verilen cilt altı dokusunda bulunan kollajen liflere ısı verilir. Verilen ısı, mevcut kollajen liflerin yenilenmesini ve yeni kollajen liflerin oluşmasını sağlar. Böylece deri sıkılaşır ve cilt yüzeyi daha pürüzsüz ve yumuşak bir görünüm kazanır.

Uygulama sırasında cihaz cildinize temas ettiğinde önce kısa bir soğukluk, ardından kısa süreli derin bir ısı ve tekrar bir soğukluk hissedilir. Isının hissedilmesi, cildinizin derin tabakasının kollajeni yenilemek ve yeni kollajen oluşumunu sağlamak için gerekli sıcaklığa ulaştığının göstergesidir. Kullanılan yeni nesil thermage cihazlarında ayrıca hafif bir titreşim de hissedilmektedir.

"Thermage" uygulamasında cerrahi veya enjeksiyon gibi girişimsel işlemler uygulanmaz. Uygulama öncesinde ve sonrasında özel bir hazırlık ve bakım gerektirmeyen "thermage", diğer uygulamalarla karşılaştırıldığında oldukça avantajlıdır.


Uygulamanın sonucu ne zaman görülür?

Görünür sonuçlar kısa zamanda ortaya çıkabileceği gibi, vücudunuzun yeni kollajen üretim süreci ile ilgili olarak uzayabilir. Çoğu kişide sonuçlar uygulama sonrası 2 ile 6. aylar arasında görülür ve sürekliliği, kişinin cilt özellikleri ve yaşlanma süreci ile ilişkili olarak değişebilir.

Yorumlar