Uykusuzluğun çaresi besinler

Kiraz ve vişne: Uykusuzluk problemini azaltmada kiraz ve vişnenin etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kirazda ve vişnede bulunan melatonin sayesinde uyku süresi ve uykunun kalitesi artar. Melatonin gün ışığında azalan, karanlıkta artan uyku verici bir hormondur. Bu meyvelerde bulunan melatonin bitkisel kaynaklı olup, beyinden salgılanan melatonin gibi işlev görür. Uykusuzluğu giderici etkisinden faydalanmak için, yatmadan en az 1 saat önce kiraz yenmeli veya vişne suyu içilmelidir.

uykusuzluğu azaltan meyve vişne

Ceviz: Melatonin ve triptofan kaynağı olan ceviz de uykusuzluk problemi olanlara faydalıdır. İçerdiği triptofan amino asidi, vücutta seretonine ve ondan da melatonine dönüşür. Böylece vücutta artan melatonin sayesinde kişinin uyku ve uyanıklık dönemleri düzene girer. Uykusuzluk azalır. Cevizden uykusuzluğu gidermede fayda görebilmek için akşam yatmadan bir süre önce yenmelidir.

uykusuzluğu azaltan meyve ceviz

Bunun dışında, içerdiği omega-3 yağ asitleri ile de son derece yararlı bir besin maddesidir.


Kivi: Özellikle zengin C vitamini kaynağı olarak bilinen kivi meyvesi, yatmadan 1 saat kadar önce yendiğinde uykusuzluğu da giderir.

uykusuzluğu azaltan meyve kivi

Yapılan bilimsel bir çalışmada 1 ay boyunca her gece 2 kivi yiyen kişilerin ortalama olarak 6-7 saat arasında uyuyabildikleri saptanmıştır. Uyku bozukluğu olan kişilerde genellikle antioksidan ihtiyacının artmış olduğu belirlendiğinden, bu açıdan zengin olan kivinin son derece etkin olduğu ileri sürülmektedir.

Ayrıca uykunun kalitesini de artıran kivi, bağışıklık sistemini güçlendirilmesinde de faydalıdır.

Badem: Magnezyum elementi kaliteli bir uyku için gereklidir. Badem de bol miktarda magnezyum içerdiğinden, rahat bir uyku uyunmasını sağlar.

Muz: Potasyum, magnezyum ve triptofan amino asidi içeren muz da uykuyu düzenleyen ve uyku veren bir meyvedir. Kas gevşetici etkisi de uykuya dalmaya yardımcı olur.

Yorumlar

  1. Son zamanlarda uykusuzluk sorunum oluyor, umarım bu besinlerin faydası olur.

    YanıtlaSil
  2. makalenizi okudum ve en kısa sürede deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. çok yoğun çalıştıgım için özellikle bende uyku problemi olabiliyor.yazınızı görünce ne yapmam gerektiğine dair yazınızı bir çırpıda okudum.ceviz badem muz sürekli sevdiğim gıda türü.sık sık yerim artık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder