Cinsel isteği artıran yiyecekler

Eşler arasında bazen cinsel isteksizlik ya da bilimsel adıyla "libidoda azalma" yaşanabilir. Altında önemli bir sağlık sebebi yoksa, cinsel isteksizliği ortadan kaldırmak için bazı doğal çözüm yolları kullanılabilir. Aşağıdaki cinsel isteği artıran yiyecekler aranızdaki seksüel çekim gücünü artırmada kullanılabilir:


1. Çikolata: katkısız kakaodan yapılan saf çikolata çok değerli bir besindir. İçerdiği antioksidan miktarı yeşil çaydan bile fazladır. Ayrıca bileşiminde bulunan maddeler sayesinde her gün belirli miktarlarda alınması cinsel isteği artırır.

2. İstiridye: Erkekte ve kadında libidoyu artıran istiridye bunu iyi hissetmemizi sağlayan dopamin oluşumunu artırarak yapar. İçerdiği çinko sayesinde testosteron üretiminin artışını sağlarken sağlıklı ve aktif sperm oluşumuna da katkıda bulunur. İstiridye haftada iki kez yenmelidir.

3. Kabak çekirdekleri: B, E, C, ve K vitaminleri ve çinko ihtiva eden kabak çekirdekleri, bu içerikleri sayesinde erkekte testosteron ve sperm üretimini artırdıkları gibi, cinsel isteği de artırırlar. Çerez olan tüketilebilen kabak çekirdeklerinin fazla tuzlu olmamasına dikkat edilmelidir.

4. Sarımsak: Her gün sarımsak yemek cinsel isteği artırır, ancak bunu eşiniz ile birlikte yapmanız durumunda bir sonuca ulaşabilirsiniz. Çünkü sarımsak kokusunun eşiniz üzerindeki etkisi tam tersi olabilir. İçinde bulunan "allicin" adı verilen madde cinsel organlara kan akımını artırır.

5. Muz: Potasyum ve B vitamini içeriği bol olan muz hergün yenildiği taktirde cinsel isteği ve erkeklerde testosteron düzeylerini artıracaktır.

6. Avokado: Hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel isteği artıran avokado, içerdiği B6 vitamini ile erkeklik hormonlarının üretimini artırırken, potasyum içeriği sayesinde kadınlarda tiroid bezlerinin çalışmasını düzenler. Ayrıca bol miktarda folik asit bulunduran avokado, vücuda enerji sağlarken protein metabolizmasını da düzenler.

7. Fıstık: Bol miktarda arjinin amino asidi olan fıstık, özellikle erkeğin cinsel hayatı için çok önemlidir. Arjinin amino asidinin, erkeklerde iktidarsızlığa çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Fıstıkta bulunan amino asitler, kan damarlarını gevşeterek cinsel organların kan dolaşımını artırır. Bu da erkelerde iktidarsızlığı önler.

8. Karpuz: Karpuzun hiçbir yan etkisi olmayan doğal Viagra olduğunu biliyor muydunuz? Karpuz, sitrüllin adı verilen bir amino asidin üretilmesini sağlayarak erkelerde iktidarsızlığı yani "erektil disfonksiyonu" önler. Yaz aylarında kolayca erişilebilen karpuz bol bol tüketilebilir. Ancak şeker hastalarının karpuz tüketimi kan şekerini yükseltebileceğinden dolayı sakıncalıdır.

9. Hurma: Kadınlarda cinsel arzuyu artıran bir meyve olan hurma sadece Ramazan ayında tüketilmektedir.  Hurmanın bal ile birlikte tüketilmesi libidoyu artırıcı etki göstermektedir.

10. Soğan: Afrodiziyak özelliklere sahip olan soğan da cinsel isteği artıran bir yiyecektir. Ancak sarımsakta olduğu gibi eşler soğanı da birlikte tüketirlerse, kokusu rahatsızlık yaratmaz.

Yorumlar

  1. işe yarayan yicekleri listelemişsiniz birkaç tanede ben söyleyeyim bal , pekmez

    YanıtlaSil

Yorum Gönder