Meme büyütme

Kadınlar aynaya baktıklarında filmlerde izledikleri seksi ve çekici kadınlar gibi görünmek isterler. Yüzlerinin güzelliği için çeşitli makyaj ve kozmetik malzemeler kullanılsa da, dolgun göğüsler memeleri küçük olan kadınlar için, gerek meme protezlerinin yaygın olmayışı, gerekse bu gibi operasyonların çok pahalı oluşu nedeniyle yıllarca bir hayal olarak kalmıştır. Ancak günümüzde yaygınlaşan meme protezleri ve meme büyütme, küçültme operasyonlarının maliyetinin ucuzlaması birçok kadının dişilik sembolü dolgun göğüslere kavuşmasını sağlamıştır.

Bu yazıda, kadınların bu arzularına kavuşmalarını sağlamasının yanı sıra, çağımızın en önemli kadın hastalıklarından olan meme kanseri sonrası göğüslerin alınması işlemini takiben estetik amaçlı olarak da uygulanan meme büyütme operasyonları hakkında bilgi verilecektir.


Meme büyütme operasyonu nedir ?


Meme büyütme operasyonu, meme ölçüsünü artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Estetik amaçlı olarak yapılabileceği gibi, memeye yapılan çeşitli cerrahi girişimler ve meme dokusunun çıkarılması sonrasında memeye şekil vermek amacıyla da yapılabilir.

Meme büyütme operasyonu sırasında meme implantı adı verilen protezler meme dokusu veya göğüs kasları altına yerleştirilerek işlem gerçekleştirilir.


Meme büyütme operasyonları neden yapılır ?

Memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlar, görünümünü güzelleştirmek amacıyla bu operasyonu yaptırmak isteyebilirler.

Memelerinden biri diğerine göre küçük olan kadınlar, diğeri ile aynı boyutlara getirmek isteyebilirler.

Çeşitli nedenlerle meme ameliyatı geçirenlere rekonstrüktif amaçlı operasyon yapılabilir.


Meme büyütme operasyonlarının riskleri nelerdir ?

Meme ağrısı,

Enfeksiyon,

Meme ucu ve memelerde genellikle geçici his kaybı,

Meme implantının şeklini bozabilen yara dokusu gelişimi,

Protezin patlaması veya akıtması.



Meme büyütme operasyonları hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir ?

Meme protezleri memelerin sarkmasını engellemez: Sarkmayı engellemek için meme büyütme operasyonuna ilave olarak meme kaldırma operasyonu da gerekebilir.

Meme protezleri ömür boyu garantili değildir: Meme implantları patlayabilir. Yıllar içinde kilo alıp vermeler ve yaşlanma, memelerin görüntüsünü değiştirebileceğinden, tekrar cerrahi operasyon gerekebilir.

Mammografi çekimlerinde sorun yaşanabilir: Belirli bir yaştan sonra rutin olarak çekilmesi önerilen mammografilerin değerlendirilmesinde ekstra özen gösterilmesi gerekir.

Meme protezleri emzirmede sorun yaratabilir: Meme implantı olan bazı kadınlar emzirmede hiçbir sorun yaşamazken, bazıları yaşamaktadır.

Protez çıkarıldıktan sonra cerrahi bir düzeltme gerekebilir: Çeşitli nedenlerle meme implantının çıkarılmasına karar verirseniz, memelerinizin estetik görünüşünü sağlamak için meme kaldırma operasyonu gibi düzeltici bir cerrahi operasyona gerek duyulabilir.

Meme büyütme operasyonu için kaç gün hastanede kalınır ?

Plastik cerrahlar tarafından, genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyon sonrası genellikle bir gece hastanede kalınır.


İmplant memeye nasıl yerleştirilir ?

Plastik cerrahlar protezi yerleştirmek için sıklıkla aşağıdaki üç yerden birini kullanır:

1. Meme altındaki kıvrım yerinden,

2. Koltukaltından,

3. Meme ucu etrafından.

Yukarıdaki üç yerden birinden yapılan kesi ile meme dokusu ve göğüs kasları göğüs duvarından ayrılır. Seçilmiş olan meme protezi, göğüs kaslarının önüne veya arkasına uygun şekilde yerleştirilerek operasyon tamamlanır.


Kaç çeşit protez vardır ?

Genellikle 2 çeşit meme protezi kullanılır; bunlar silikon meme protezi ile takıldıktan sonra tuzlu su ile doldurulan salin protezlerdir.


Operasyon sonrası neler olur ?

Ameliyat sonrası ilk birkaç hafta ağrı hissedilir. Ağrı için ağrı kesiciler kullanılabilir.

Bu dönemde göğüste şişlik ve morarma da olur ve bir süre sonra kaybolur.

Kesim yerlerindeki yara izi zamanla azalsa da tamamen ortadan kalkmaz.

Aşırı fiziksel aktivite gerektiren bir işte çalışılmıyorsa birkaç gün geçtikten sonra iş yerine dönülebilir.

Ağrıya sebep olacağından, bir süre ağır yük kaldırmaktan ve göğüs kaslarınızı kullanmanızı gerektirecek işlerden kaçınmak gerekir.

Her insanın vücut yapısı farklı olduğundan, protezlerin yerleşimi ve vücutta görünümü de farklı olabilir. Ameliyat sonrası dönemde hayal kırıklığına uğramamak için çok fazla mükemmelliyetçi olmamak gerekir.

Meme büyütme operasyonu sonrasında, ilerleyen yıllarda vücut gibi memeler de yaşlanmaya devam edeceğinden, memelerin görünümü ile ilgili düzeltme ameliyatları gerekebilir.

Yorumlar