Lazer epilasyon

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer ışınlarının kullanıldığı yönteme “lazer epilasyon” adı verilmektedir. Deri üzerinden uygulanan lazer ışını kıl köküne ulaşarak zarar verir ve kılın tekrar çıkmasını yavaşlatır ve engeller. Lazer epilasyon, kıl çıkışını yavaşlatsa da, kalıcı olarak ortadan kaldırması pek garantili değildir. Uzun süreli epilasyon etkisi için, lazer epilasyon seanslarının da tekrarlanması gerekir.



Lazer kıl kökünü nasıl etkiler ?


Deri üzerinden uygulanan lazer ışını, deri içinden geçerken kıl kökü dışındaki dokulara bir zarar vermez. Kıl kökündeki kıla renk veren melanin pigmentini hedef alan ışın, burada ısı oluşumuna yol açar. Bu ısı kıl kökünün zarar görmesine ve tahrip olmasına neden olur.


Lazer epilasyon hangi cilt ve kıl tipinde başarılı sonuç verir ?

Lazer epilasyonunun en etkili olduğu kişiler açık tenli ve koyu renkli kıla sahip olan kişilerdir. Beyaz, sarı, açık renkli kıllar lazer tarafından etkili bir şekilde belirlenip ortadan kaldırılamaz. Her cilt tipinde etkili sonuç alabilmek için lazer epilasyon alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir.


Lazer epilasyonun riskleri nelerdir ?

Lazer epilasyon yaptıran herkes kıl sorunundan tamamen kurtulacağını düşünmemelidir. Yukarıda yazıldığı gibi, her cilt rengi lazer epilasyon için uygun değildir. Kılların rengi de, lazer epilasyonun başarısında etkilidir. Bazı kıl tipleri epilasyona dirençli olabilir ve lazer epilasyon seanslarından bir süre sonra tekrar kıl çıkabilir. Ancak yine de bunlar epilasyon seanslarından önceki kıllardan daha ince ve daha açık renkli olur.

Lazer epilasyon işleminin en sık görülen yan etkileri; cilt tahrişi ve cilt renginde meydana gelen değişikliklerdir.

Cilt tahrişi: Uygulama sonrası cilt üzerinde kızarıklık, şişlik gibi rahatsızlıklar olsa da genellikle bunlar kısa bir süre sonra ortadan kalkar.

Nadiren cilt üzerinde kabarcıklar ve su toplaması gibi yan etkiler de görülebilir.

Cilt renginde değişiklikler: Lazer uygulanan bölgede, cilt renginde açılma veya koyulaşma meydana gelebilir. Bu durum genellikle geçicidir. Daha çok koyu renkli cilde sahip olanlarda renk açılması şeklinde karışımıza çıkabilir. Bunun en büyük nedeni, yanlış ayarda yanlış lazer kullanımıdır.

Lazer epilasyon, ciddi göz yaralanmalarına sebep olabileceğinden, göz kapağı ve çevresinde uygulanmamalıdır.  

Yorumlar