CMV IgM ve CMV IgG testi

Sitomegalovirüs, Herpes virüs ailesinden olup CMV kısaltması ile anılır. Bir kişinin geçmişte veya hali hazırda CMV enfeksiyonu geçirip geçirmediğini belirlemek için yapılan testlere  CMV IgG ve CMV IgM adları verilir. Bunlardan CMV IgM yeni enfeksiyonu, CMV IgG ise geçmişte geçirilmiş bir enfeksiyonu işaret eder. CMV enfeksiyonu, kemik iliği veya organ nakli olan hastalarda önemli bir ölüm sebebidir.

Bağışıklık sistemi baskılanmış olan hastalar veya AİDS hastaları da benzer şekilde CMV enfeksiyonları nedeniyle hayatını kaybedebilir. Hamilelik döneminde geçirilen CMV enfeksiyonu anne karnındaki bebeği etkileyerek yeni doğan bebeklerde doğumsal hastalıklara yol açar.

Bu sebeplerden ötürü CMV enfeksiyonlarının zamanında tespit edilmesi çok önemlidir.


CMV IgM ve IgG testleri için gerekli örnek nedir?


Bu testlerin yapılması için serum gerekir. Serum, genellikle koldaki bir toplardamardan alınan kandan elde edilir.


CMV IgM ve IgG test sonuçları nasıl rapor edilir?

Test sonuçları negatif veya pozitif olarak rapor edilir. Pozitif test sonuçları rakamsal olarak belirtilir.


CMV IgM sonuçları nasıl değerlendirilir ?

CMV IgM negatif: Bu sonuç ile kişilerin halihazırda CMV enfeksiyonu geçirmediği anlaşılır.

Ancak sonucun negatif çıkması CMV enfeksiyonu bulunma riskini tamamen ortadan kaldırmaz. Çünkü enfeksiyonun ilk döneminde enfeksiyon bulunsa da test sonucu negatif çıkabilmektedir.

CMV IgM pozitif: Bu kişilerin halihazırda CMV enfeksiyonu geçirmekte olduğu anlaşılır.

CMV IgG negatif: Bu sonuç kişinin geçmişte bir CMV enfeksiyonu geçirmediğini ve CMV enfeksiyonuna karşı bağışıklığı olmadığını gösterir.

CMV IgG pozitif: Bu sonuç ile kişilerin geçmişte CMV enfeksiyonu geçirdiği ve CMV enfeksiyonuna karşı bağışıklığı olduğu anlaşılır.


Test sonuçlarını etkileyen faktörler nelerdir ?


CMV IgG

Enfeksiyonun başlangıç safhasında, erken dönemde kan alınıp test yapılması durumunda CMV immünglobulinleri tespit edilemeyecek düzeyde olabileceğinden sonuçların negatif çıkabileceği unutulmamalıdır.
Sadece test sonuçlarına göre CMV enfeksiyonlarının varlığı veya yokluğu hakkında karar verilmemelidir. Hastanın klinik durumu, muayene bulguları, görülen belirtiler ve diğer laboratuvar testlerinin hepsi bir arada değerlendirilmelidir.

Bağışıklık sistemi baskılanmış olan kişilerin sonuçlarının değerlendirilmesinde dikkatli olunmalıdır.

Yorumlar

  1. ANTİ CMV IGG 332,8 U/mL Sonuç 0,5-1 ANTİ CMV İGM Negatif 0,268COI Sonuç 0,7-1 ANTİ HBS 34,59IU/LSonuç 0-10 ANTİ HİV 1/2 Negatif 0,211 COI Sonuç 0-0,9 TOXOPLAZMA IG( 0,13 IU/ml Sonuç 1-3 TOXOPLAZMAIGI Negatif 0,242 COI Sonuç 0,8-1 HBSAG Negatif 0,598 COI 0-1 ANTİ HCV Negatif 0,036 COI Sonuç 0-0,9 Hocam 50 Yaşındayım Gözümde Üveit atağı var sık sık tekrarlıyor,bu sonuçlar neyi gösteriyor teşekkür.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Test sonuçlarınızın doktorunuz tarafından değerlendirilmesi uygundur. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  3. Selen ursavas1 Mayıs 2017 07:09

    Hocam kizimin 3 aydir gecmeyen bogaz iltihabinda betasi negatif crp dusuk lakin cmv igg 35.0 yuksek yaziyor ve ebv 0.85 onemlimidir dr randevumuz persembe ben cok meraklandim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    CMV IgG'nin yüksek çıkması CMV enfeksiyonuna karşı bağışıklığınız olduğunu yani CMV enfeksiyonu geçirmeyeceğinizi gösterir. Doktorunuz size daha ayrıntılı bilgiler verecektir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  5. Benim bebeğimin tahlilinde cnm ıgg 0.87 3 aydan uzun süreli primer enfeksiyon belirtisi yazıyor ne demek yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Bebeğinizi doktorunuza götürünüz. Tahlil sonucunu o değerlendirmelidir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  7. Kanimda Anti CMV Igm 19.9 cikti ve 5 haftalik gebeyim bunun zarari nedir ve tedavisi varmi varsa bebekve kendim acisindan ne olur

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Sonuç şu evrede CMV enfeksiyonu geçirip geçirmediğinizi gösterir. Enfeksiyon bulunması bebekte doğumsal hastalıklara sebep olabilir. Sizin sonucunuzun referans aralığının bilinmesi gerekir. Çıkan sonucun negatif mi yoksa pozitif mi olduğuna göre değerlendirme değişecektir. Tahlil sonucunuzu doktorunuza göstermenizi öneririz.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben 35 yaşindayim ve 2 aydır boğazımda bir acı,ateş ve göğus ağrısı ile uğraşıyorum ne kadar tahlil,endoskopi mr ve tomografi varsa yapıldı bişey bulamadılar en son bu testler verildi ama doktora gidene kadar sabırsızlık sardı beni yorumlayabilirseniz çok minetar kalırım.şimdiden teşekkürler
    ANTİ TOXOPLAZMA İGG sonuç 6,3 POZİTİF
    ANTİ TOXOPLAZMA IGM sonuç 0,10 NEGATİF
    ANTİ CMV IGM sonuç 0,73 NEGATİF
    ANTİ RUBELLA IGM sonuç0,21 NEGATİF
    ANTİ HAV IGM sonuç 0,41 NEGATİF
    VDRL-RPR sonuç 0,05 NEGATİF

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Test sonuçlarınızın hepsi normaldir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  11. anti cmv ıgm 1,20 çıktı ve 10 haftalık gebe olduğu söyledi özel hastaneden tekrar test yaptırmamı istedi bu ne demek sizce korkmalımıyım

    YanıtlaSil
  12. anti cmv ıgm 1,20 reactıve çıktı ve 10 haftalık gebe olduğu söyledi özel hastaneden tekrar test yaptırmamı istedi bu ne demek sizce korkmalımıyım

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Çıkacak olan test sonucuna göre doktorunuz durumunuzu değerlendirecek ve ne yapılması gerektiğine karar verecektir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  14. Anti rubella igM (ELISA) pozitif (2.52) ne anlama gelir .Bu arada 10 haftalık gebeyim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Bu sonuç kızamıkçık geçirdiğinizi gösterir. Hamile olduğunuz için çok önemlidir. Hemen doktorunuza müracaat etmenizi öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba benim CMV IGG sonucum 204 pozitif yazıyor bu nedemek oluyor yani

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    Yazımızda da belirttiğimiz gibi, CMV IgG pozitif sonucu kişinin geçmişte CMV enfeksiyonu geçirdiğini gösterir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  18. Test sonucum Anti CMV lgG 228 çiktı..acaba virüsün durumu nedir ikizlerime zararı olurmu

    YanıtlaSil
  19. Anti CMV lgG (ELISA) 228 Birim S/Co yazıyo 11 haftalik tek yumurta ikizlerine hamileyim..bana yardımcı olurmusunuz ..korkuyorum bebeklerime bir sey olacak diye

    Teşekkur

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,
    Anti CMV lgG test sonucunuz pozitif ise korkacak bir şey yoktur. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba...rubella igg 6,6 cıktı.. rubella igm 0,11 negatif cıktı.. .doktorum 10 gün sonra tahlilin tekrarını istedi..endiselenecek bir durum varmidir lütfen cvp bekliyorm...iyi günler...

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,
    Doktorunuz sonuçtan emin olmak için testi tekrar istemiştir. Bizce bu test sonuçları ile endişelenecek bir durum yoktur. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  23. Çok teşekkür ederim...pozitif olması durumunda bebeğin alınması gerekiyormus falan dedi yasa gereği.. .korktuk bizde..8.haftalik su anda bebeğim pozitif olabilr mi diye değer korkmustuk

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Test tekrar edildikten sonra durum netlik kazanacaktır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  25. eşimin anti cmv ıg g testi 150.8 poz çıktı. doktorumuz şimdi cmv ıgm testi istedi endişelenmemiz gereken bir durum varmıdır acaba. Bide bu enfeksiyonun tedavisi mümkün mü?

    YanıtlaSil
  26. Merhaba,
    Çıkan sonuç bu hastalığa bağışıklığınız olduğunu göstermektedir. Muhtemelen cmv ıgm testi negatif çıkacaktır. Böylece bir sorun olmadığı daha da netlik kazanacaktır. Endişelenecek bir durum yoktur. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  27. Borrelia burgdorferi (Lyme) IgM 10,4 Sınırda Değer * NTU Negatif
    Borrelia burgdorferi (Lyme) IgG 2,22 Negatif NTU Negatif

    ms hastasıyım lyme virüsü olup olmadıgı konusunda kendi isteğimle test yaptırdım sonuç nedir şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,
    Test sonucunuzu bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına göstererek onun görüşünüzü almanızı öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  29. merhaba esşim 8 haftalık hamile ve doktorumuz elliza toch diye bi test için kan aldı bu sonuçlar itibariyle

    toksoplazma (ıgG) 0,5 NEGATİF toksoplazma (ıgM) 0,13 NEGATİF

    rubella (lgM) 0,39 NEGATİF Rubella (lgG) 500,0 POZİTİF

    CMV (lgG) 5,42 pozitif CMV (lgM) 0,281 negatif
    bu sonuçlar doğrultusun da endişelencek ve yapmamız gerek varmıdır yardımcı olursanız cok seviniriz iyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,
    Bu sonuçlar normaldir. Sonuçlarınızı doktorunuza göstermenizde fayda vardır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  31. merhaba benim cmv ıgg 1.39 ile pozitif cmv ıgm ise 250.0 dan büyüktür ile pozitif şeklinde çıktı gebelik planlıyorum sizce bu sağlık sorunu yaratır mı ya da tedavisi var mı

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,
    CMV IgM'nin pozitif çıkması CMV enfeksiyonu geçirmekte olduğunuzu gösterir. Bu sebeple şu günlerde hamile kalmamalısınız. Belirli bir süre geçtikten ve CMVIgM negatif, CMVIgG pozitif hale geldikten sonra hamile kalmanızda sakınca olmayacaktır.
    Ancak sadece bu testi değil, hamilelik döneminde tehlikeli olabilecek diğer enfeksiyonlar yönünden de araştırılmanız gerekir. Muhtemelen doktorunuz o testleri de istemiştir.
    Ayrıca hamilelik öncesi çeşitli vitaminlerin ve minerallerin düzeyi yönünden de hazırlık yapmanız gerekir. Doktorunuz sizi bu konularda aydınlatacaktır. Sağlıklı hamilelikler dileriz.

    YanıtlaSil
  33. İyi günler 12 haftalık hamileyim ve Anti CMV lgG >250,0 pozitif
    Anti CMV lgM 2,44 pozitif çok korkuyorum ?

    YanıtlaSil
  34. Hocam cevabınızı çok merak ediyorum ?

    YanıtlaSil
  35. Merhaba,
    Pozitif olan CMV IgM sonucu sizin hastalık geçirdiğinizi gösterir ki bu sonuç bebeğiniz açısından sakıncalıdır. Bu sebeple hemen doktorunuz ile görüşmenizi ve tahlil sonucunu ona göstermenizi öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  36. Evet gösterdim hocam bir daha tahlil istedi ve o tahlilde 20 gün sonra belli olacakmış inşaALLAH bi sıkıntı çıkmaz ya hocam peki herhangi bir tedavisi varmı gebeyken

    YanıtlaSil
  37. Merhaba,
    Çıkacak olan tahlilin sonucu bu enfeksiyonu ne zaman geçirdiğinizi ortaya koyacaktır. Buna göre bebeğin zarar görüp görmediğine dair fikir sahibi olunabilecektir. Doktorunuz gebeliğiniz hakkında buna göre tavsiyelerde bulunacaktır.

    YanıtlaSil
  38. Hocam tahlil sonucum çıktı CMV lgG avidite 0,93 YÜKSEK AVİDİTA
    herşey normal önceden geçirmişsiniz sorun yokdedi artık endişe etmem gerekmiyor dimi hocam

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Hatun hanım,
    Gözünüz aydın. Bu sonuçla artık endişelenmenize gerek yok. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  40. Çok teşekkür ederim hocam ALLAH RAZI OLSUN AMİN İnşaALLAH

    YanıtlaSil
  41. Merhaba,anti cmv Lgm negatif, anti cmv lgg pozitif 114.3 çıktı , gebe değilim fakat bu ileride olacak gebelikte risk unsurumudur?

    YanıtlaSil
  42. salam doktor .Toxoplazma İgG 0.3 Chlamidiya İgG 0.8 CMV İgG 2.1 Rubella İgG 2.5 .bu sonuçlar kötümü ? Rubella çok diye korkuyorum cavab verirmisiniz

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Duru hanım,
    BU durum ileride olacak gebelik için risk unsuru değil, bilakis istenen bir durumdur. Bu sonuca göre CMV enfeksiyonuna göre vücudunuzda bağışıklık vardır. Sağlıklı bir gebelik dileriz.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba Turan bey,
    Yazmış olduğunuz sonuçlar eğer pozitif olarak belirtilmişse sorun yoktur ve bu hastalıklara karşı vücudun bağışıklığı olduğu anlamına gelir. Sonuçlar pozitif sayılmıyorsa bağışıklık yok demektir. Tahlillerin yapıldığı yere sonuçların pozitif sayılıp sayılmadığını sorunuz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  45. 6 haftalık hamileyim 41 yaşındayım bugün rutin tahlil verdim anti cmv ıgG 311.7 anti cmv ıgO belirsiz bu ne demek yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  46. Merhaba,
    CMV ıgO'nun ne olduğu anlaşılamamıştır.

    YanıtlaSil
  47. cmv ıgm pozitif çıktı bir hafta sonra negatif oldu .Bir hafta geçti.şimdi tekrar kan verdim.Sizce sonuç ne çıkabilir.8 haftalık gebeyim.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba Nur hanım,
    Umarız sonuç negatif çıkar. CMV ıgG nasıl çıktı acaba? Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  49. 7 haftalik hamileyim anti cmv igm degerim sınırda yazıyor anti cmv igg degerim 209.7 pozitif kontitasyon aralıgı 6-250 bu durumda bebegim de bir problem olmuşmudur

    YanıtlaSil
  50. Cok endiseliyim eger bebegime birsey olduysa beni ne gibi problemler bekliyor bilgilendirirmisiniz lütfen cmv igg avidite sonuucm henüz belli degil

    YanıtlaSil
  51. Merhaba Reyhan hanım,
    CMV IgG'nin pozitif olması iyiye işarettir. Avidite sonucuna göre belki de gebelik öncesi geçirilen bir CMV enfeksiyonu söz konusu olacaktır. Bu sebeple endişe etmeyiniz. Stresin de bebeğe zararı olacağını unutmayınız. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba hocam cmv IgG 432 pozitif
    CMV IgM 0.870 sınırda değer grizone yazıyor doktorum bir tane daha yeni tahlil istedi korkuyorum sizce durum nedir

    YanıtlaSil
  53. Merhaba Merve Hanım,
    CMV IgM sonucunuz şüpheli çıktığı için doktorunuz yeni bir test istemiştir. Bu test sonucuna göre yakın zamanda CMV enfeksiyonu geçirip geçirmediğiniz ortaya çıkacaktır. Şu an için test sonucunu beklemeniz, endişe etmemeniz gerekir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  54. Teşekkür ederim ama düşünmeden edemiyorum on beş gün var daha açıklanmasına

    YanıtlaSil
  55. Anti rubella IgG 17.0 (pozitif) UI/ml 11 poz

    Anti CMV ıgM : 28.6 (pozitif) UI/ml 22 poz

    Anti CMV ıgG : 114 ( pozitif ) UI/ml 0,6 poz

    19 haftalık gebeyim test sonuçları yorumlarmısınız teşekürler.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba Büşra hanım,
    Anti CMV IgM'nin pozitif çıkması CMV enfeksiyonu geçirmekte olduğunuzu gösterir. Sonuçlarınızı doktorunuza göstermenizi öneririz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  57. hocam 3 aylık kız bebeğim var. bebeğim 3.600 doğdu 3.200 ile hastaneden çıktık (ŞUAN 4720 GRAM 3 AYLIK) bebeğimin doğduğunda annesinin göğüs ucu olmadı ememedi mama da veremedik ilk gece (sağolsunlar ebeler verdirmedi) ertesi gün pompa ile sağdık mama da aldık biberonla vermeye çalıştık ama bebeğimin emme refleksi iyi değildi. beslenmesi o günden bu yana hep kötü oldu 3-5 dakika annesini emiyorsa sonrasında biberonla mama yada anne sütü vermeye çalışıyoruz 10-20 ml içiyor sonra bırakyor arkasından bizde kasıkla mama yada süt veriyoruz 60 ml mama yada sütü 40 dakikada ancak içirebiliyoruz kasıkla. sonuç olarak hocam bebeğimi az kilo alıyor dye kayseri emel mehmet tarman çoçuk hastanesine götürdüm kapsamlı bi şekilde kan idrar ve usg tahlilleri yapıldıkan sonuçlarında ast 86 alt 76 geldi sonra metabolizma intaniye ve gastroentroloji gördü. onlarda tahliller istedi sonuçların hepsi çıkmadı çıkanlardan DIŞ BİYOKİMYA (ASİTFOSFATAZ) : 11.59 BİYOKİMYA AST 86 ALT 76 TRİGLİSERİD : 204 HDL : 31 CK-MB : 29 HORMON : FERRİTİN 435 ÇIKTI Buna ilave olarak intaniye D.TORCH : ANTI CMV IGM : NEGATİF ANTİ CMV IGG : POZİTİF CMV ADİVİTE : cmv ıgm negatif cgm ıgg düşük seviyede pozitif çıktığı durumlarda avdite çalışılmamaktadır yazıyor. diğer sonuçları normal gözüktüğü için yazmadım izmire bile tahilil gönderdik laktzi ile ilgili temiz geldi. hocam çoçugumun nesesi falan yerinde haraketli bi çocuk nerdeyse konuşacak. ama iştahı yok kilo alımı zayıf çok uzun bi yazı oldu biliyorum bize bi yardımcı olun allah rızası için bi yorum yapın muhtemelen haftaya sonuçları gösteryemeye gideceğiz

    YanıtlaSil
  58. Merhaba Mesut bey,
    Bebeğinizin sağlık durumunuz ile ilgili yorumlar doktorunuz tarafından yapılan muayene ve tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi ile yapılmalıdır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  59. Hocam merhaba ben 14+6 günlük hamileyim 6 haftada cmv ıgm pozitif çıktı ve evresini öğrenmek için tekrar tahlil yaptırdık ve sonuçlarım 0.95 çıkarak 3 ay ve daha öncesinden geçirmiş olduğumu gösterdi doktorumda şuan için bir sıkıntı yok dedi fakat boğaz ve baş ağrılarım çok olmaya başladı bu aralar bir de grip tekrar geçiriyorr olmaktan korkuyorum nasıl anlayabilirim ve geçiriyorsam tehlikesi nedir ? ?

    YanıtlaSil
  60. Merhaba Seçil hanım,
    Hamilelik döneminde grip geçirmekten korkmayınız. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda davranınız ve endişelenmeyiniz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  61. Merhaba benim 2 ay önce şüpheli bi cinsel ilişkim oldu doktora gittim cmv ıgm testi yaptırdım negatif çıktı tekrar bi test yaptırmama gerek var mı şimdiden teşekkür ler

    YanıtlaSil
  62. Merhaba Sema hanım,
    CMV ıgm testi yaptırmanızın sebebini anlayamadık. tekrar niçin test yaptırmayı düşündünüz? Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  63. merhaba 6 haftalık hamileyim ve kan testi sonuçlarımda CMV IgM 0.89 (ARA DEĞER) çıktı. referans aralığı (0.00-0.70 NON REACTIVE 0.71-0.99 ARA
    DEGER 1> REACTIVE) bu nedemek oluyor hocam?

    YanıtlaSil
  64. merhaba hocam test sonucum CMV IgG >500 (REACTIVE)çıktı 6 haftalık hamileyim bu nedemek sizce? bebeğe zarar verirmi?

    YanıtlaSil
  65. Merhaba Arzu hanım,
    CMV IgM 0.89 (ARA DEĞER) çıkmış olması tahlilin net bir sonuç vermediğini göstermektedir. Yani sonucunuzun şüpheli çıkmış. Bu durumda doktorunuz testin tekrarlanmasını isteyebilir. Eğer sonucunuz yüksek çıkarsa bu durumda hamilelik döneminde hastalık geçirip geçirmediğiniz anlaşılacak ve buna göre davranılacaktır. CMV IgG >500 (REACTIVE) çıkmış olması bebeğe zarar vermez. Bu sonuç vücudunuzda CMV'ye bağışıklık olduğunun göstergesidir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  66. merhaba doktor bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Birde CMV IgG testi ile birlikte Eliza Avidite testi istemiş. CMV IgG >500 (REACTIVE) çıkmasına rağmen Eliza Avidite testi sonucu şuanki mevcut durumu (bebeğe zararlı olmadığı) değiştirir mi? ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  67. Merhaba Arzu hanım,
    Avidite testi sonucu enfeksiyonun geçirilme zamanı açısından bilgi verecektir. Enfeksiyon belirli bir süreden önce geçirildiyse bu durumda bebeğe zararı olmadığı anlaşılacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  68. MERHABA DOKTOR BEY CMV IgG AVİDİTE TESTİMİN SONUCU 63,57 (YÜKSEK AVİDİTE) ÇIKMIŞ 8 HAFTALIK HAMİLEYİM. ARTIK BU VİRUS İLE İLGİLİ TEHLİKE ORTADAN KALTIMI?
    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  69. Merhaba Arzu hanım,
    Avidite testinizin sonucu geçirilen enfeksiyonun bebeği etkileyecek dönemde olmadığını göstermektedir. Bu sonuca göre muhtemelen doktorunuz hamileliğe devam kararı vermiştir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba lar...
    Doktorumun yaptığı test sonuçlarına göre..
    Anti toxoplazma iggelisa: 0,130
    Anti toxoplazma melisa: 0,245
    Anti rubella igmelisa: 0,221
    Anti Hiv2Elisa: 0,406
    Anti Cmv iggelisa: pozitif 2,16
    Anti Cmv igmelisa: 0,311
    Hepsinin referans değeri 0_0,9
    8 haftalık hamileyim. Henüz doktoruma gösteremedim. Bu sonuçlara
    göre bivsorun varmı, yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  71. Merhaba Şirin hanım,
    Tüm testlerin referans üst sınırı 0.09 ise, test sonuçlarınızda bir sorun yoktur. Sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi dileriz.

    YanıtlaSil
  72. Aysun Gürsel23 Ocak 2018 01:24

    Merhabalar,

    11 Haftalık Hamileyim Kan Testimde CMV IgG 13.99 CMV IgM ise borderline çıkmıştı IgG Avidite önerilir denildi,IgG Avidite sonucum ise YÜKSEK 0,67 olarak çıktı bu durumda sonucumu iyi olarak düşünebilirmiyim,
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  73. Merhaba Aysun hanım,
    Bu sonuca göre CMV enfeksiyonunun gebelikten önce geçirildiği ve bebeğinizi etkilemeyeceği söylenebilir. Sonucunuzu iyi olarak düşünebilirsiniz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  74. Saygılar hocam yardımcı olursanız sevinirim
    CMV igG avidide yüksek 0,95
    CMV igm 1,02 pozitif
    CMV igg 276,1 pozitif bu nedemek yardımcı olursaniz sevinirim saygilar

    YanıtlaSil
  75. Merhaba,
    Bu sonuçlara göre son 4 ay içinde CMV enfeksiyonu geçirmediğiniz söylenebilir. CMV avidite testi ile ilgili sitemizde bugün yayınlanan yazımızın linkini de veriyoruz. Aklınızdaki soruların cevabını bulabilirsiniz: https://www.hayatisaglik.com/laboratuvar/cmv-avidite-testi.html Beğendiğiniz yazılarımızı sosyal medya hesabınızdan paylaşırsanız seviniriz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba,
    5 haftalık gebeyim. Yaptırdığım kan tahlilinde CMV IgG 223,7 pozitif, CMV IgM 2,11 pozitif, Rubella IgG 113,9 pozitif, Anti HAV Total (IgG+M)10,76 pozitif,
    değerler için yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  77. zeynep kahraman31 Ocak 2018 07:25

    CMV lgg avidide YÜKSEK 0,82 çıktı ne anlama geliyor hocam yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  78. Merhaba Zeynep hanım,
    CMV enfeksiyonunu en az 4 ay önce geçirdiğiniz anlamanına gelmektedir. Konu ile ilgili yazımızın linkini de veriyoruz: https://www.hayatisaglik.com/laboratuvar/cmv-avidite-testi.html Tıklayarak yazımıza ulaşabilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Yine sorunuz olursa yazabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  79. hocam 14 haftalık hamileyim soğuk algınlığı öksürük vardı.CMV İGG 500 POZİTİF RUBELLA İGG 45,70.Sonucu bugün aldım.çok yüksek olması korkutuyor.teşekkürler

    YanıtlaSil
  80. Merhaba Sibel hanım,
    Korkulacak bir şey yoktur. Bu sonuçlar adı geçen enfeksiyon etkenlerine karşı vücudunuzda bağışıklık bulunduğunu göstermektedir. Bu durumda bu enfeksiyonları gebelik döneminde geçirmeyeceğiniz için bebeğinize bir zarar gelmeyecektir. Bu testlerle birlikte Rubella IgM ve CMV IgM testleri de yapıldı mı acaba? Sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi dileriz.
    Yazımızı beğendiyseniz yazının altındaki "Facebook'da Paylaş" butonu ile paylaşabilirseniz yazı başkalarına da ulaşmış olacaktır. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  81. Mrb hocam ben hamilelikte olupnolmadigini bilmiyorum ama benim bebeğim 2 aylik bazı testler sonucu anti cmv igm sonucu pozitif 4.05 anti cmv igg pozitif 253.8 anti rubella ıgm negatif 0.413 ve doktor hicbisey söylemiyor ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  82. Merhaba Fatma hanım,
    Bu testleri yaptırmanızı isteyen doktordan ne yapılması gerektiğine dair bilgi istemenizi öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba daha önce yaptırdığım tahlilde CMV IGM VE CMV İGG pozitif çıkmıştı. Daha sonra üniversite hastanesinde yaptırdığım tahlilde ANTİ CMV VE ANTİ CMV IGG sonuçları yazıyor. Tahlil yanlış mı yapılmış yoksa ikisi de aynı şey midir. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  84. Tsh 5,39
    Totoplazma ıgg 0,130
    Totoplazma ıgm 0,290
    Rubella ıgg 339,9
    Rubella ıgm 0,362
    Cmv ıgm 0,206 sizce bir sorun varmı bu değerlerde lütfen banada dönüş yaparmısınız doktorum yarın gel bida tahlil yapalım dedi 7 hafta 5 günlük hamileyim

    YanıtlaSil
  85. Merhaba Mesude hanım.
    Bu konuda birşey söyleyebilmek için üniversite hastanesinde çıkan rakamsal sonuçların pozitif veya negatif olduğuna dair bir ibare veya bir referans aralığı olup olmadığını bilmemiz gerekir. Bunu yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  86. Sağlık ocağında yapılan tahlilde CMV IgG 223,7 pozitif, CMV IgM 2,11 pozitif, üniversite hastanesinde yapılan tahlilde ANTİ CYTOMEGALOVİRUS IGG 500.0 Pozitif,ANTİ CYTOMEGALOVİRUS IGM 0.184 Negatif. ANTİ olunca farklı testmidir diye düşündüm. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  87. Merhaba Mesude hanım,
    Sağlık ocağı ve üniversitede yapılan tahlil sonuçlarında IgM açısından fark vardır. Birinde pozitif, birinde negatif sonuç olduğu için hali hazırda CMV enfeksiyonu geçirip geçirmediğiniz netlik kazanmamıştır. Bu açıdan test tekrarına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Doktorunuz en doğru kararı verecektir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  88. Merhaba Nuriye hanım.
    Bu konuda birşey söyleyebilmek için çıkan rakamsal sonuçların pozitif veya negatif olduğuna dair bir ibare veya bir referans aralığı olup olmadığını bilmemiz gerekir. Bunu yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  89. Merhaba hocan anti cmv ıgg 46, 26 cmv ıgg avidide 77.9 yuksek avidide cikti yeni dogan 20 gunluk bebegimde ne demek oluyor?

    YanıtlaSil
  90. Merhabalar hocamCMV Ig M (CMIA yöntemi) 0.38 0 - 0.9
    Rubella Ig M (CMIA yöntemi) 0.48 0 - 1.2
    Toksoplazma Ig M (CMIA yöntemi)0,7 0.5

    YanıtlaSil
  91. Merhaba Dilek hanım,
    Sonuçlarınızı yazmamışsınız ve sorunuzu sormayı unutmuşsunuz.

    YanıtlaSil
  92. Kusura bakmayın hocam cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. Sonuçlarım sizce nasıl 5haftalık hamileyim

    YanıtlaSil
  94. 5haftalık hamileyim sizce sonuçlar nasıl şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar hocamCMV Ig M (CMIA yöntemi) 0.38 0 – 0.9
    Rubella Ig M (CMIA yöntemi) 0.48 0 – 1.2
    Toksoplazma Ig M (CMIA yöntemi)0,7 0.5 sonuçları nasıl 5haftalık hamileyim

    YanıtlaSil
  96. Merhaba Dilek hanım,
    CMV IgM sonucunuz referans aralıkta çıkmış. Bu durumda şu an CMV enfeksiyonu geçirmediğiniz anlaşılıyor. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  97. Toxoplasma lgG Avidite Toxoplazma lgG sonuçları üniversite hastanesi sonuçları enfeksiyon var demişti araştırma hastanesi sonuçlar ne negatif nede pozitif çıkıyordu üniverstiye yolladı ordaki sonuçları yaziyorum hocam Toxoplasma lgG16.8pozitif artı negatif Toxo plazma lgM0.5granyzone negatif bu sonuçlara göre enfeksiyon varmidir hocam

    YanıtlaSil
  98. Slm hocam benim yengemin değerleri cmv ıgg 500. 0 pozitif 0.5_ 1 çıktı

    YanıtlaSil
  99. Hocam 5hafta 5günlük hamileyim anti cmv ımg 1.76 cıktı korkamlı mıyım

    YanıtlaSil
  100. Cmv ıgm ise 1.15 pozitif 0.758 çıktı lütfen yanitlarmisiniz çok ihtiyacımız var Hocam

    YanıtlaSil
  101. Merhaba Fatma hanım,
    Sonucunuz negatif ise korkulacak bir durum yoktur. Çıkan sonuç pozitif ise CMV IgG avidite testi yaptırılmalıdır. O sonuca göre ne yapılması gerektiğini doktorunuz size anlatacaktır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  102. Merhaba,
    Çıkan sonuç pozitif olduğu için CMV IgG avidite testi yaptırılır. O sonuca göre ne yapılması gerektiğini doktorunuz size anlatacaktır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  103. merhaba hocam .kan testimd Anti CMV IgG sonuç 209.400 positif AU/mL 0-5.99
    Anti CMV IgM 0.150 negatif index 0-0.84 38 yaş erkeğim. .7 ay öncesi şüpheli temas oldu

    YanıtlaSil
  104. Merhaba Murat bey,
    Sonucunuz normaldir. 7 ay öncesi bir bulaşma olduysa bile şu an hastalık bulunmamakta ve hastalığa karşı vücudunuzda bağışıklık bulunmaktadır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  105. mrh hocam 5 hafta 4 günlük gebeyim bugünkü anti cmv IgG testi 238 çıktı referans aralığı 0 99 negatif ;1 pozitif yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  106. Merhaba hocam kan test sonuclarimda cmv igm 30.2 pozitif cikti bebek icin tehlikeli bi durum mu lütfen aydınlatır misiniz?
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  107. Merhaba Semra hanım,
    Bu sonuç CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık olduğunu göstermektedir ve bebek için olumsuz bie durum söz konusu değildir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  108. Merhaba Alime hanım,
    Bu sonuç CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık olduğunu göstermektedir. Gebelik ve bebek açısından bir sorun bulunmamaktadır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  109. Merhaba,
    Lütfen sonucunuzu doktorunuza gösteriniz. En iyi değerlendirme onun tarafından yapılacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  110. Merhaba hocam 6 hafta 5 günlük hamileyim cmv ıgg 148.7AU/ml en düşük normal değer 0,6 en yüksek normal değer belirtilmemiş cmv ıgm 0,34 Index en düşük normal değer 0 en yüksek normal değer 0,85 testte negatif pozitif olarak bir ayrım yapılmamış sadece en düşük normal en yüksek normal değer aralığı var yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  111. Merhaba Elif hanım,
    Bu sonuçlar hamilelik sırasında istenen sonuçlardır ve bir problem yoktur. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  112. Hocam merhaba 7 haftalik hamileyim pozitif ciktiktan sonra tekrar kan testi yapilip cmv igg avitedeme bakildi sonuclar su sekilde
    =0.65 yuksek avidite:en az 3 ay once gecirilme olasiligi olan primer enfeksiyon bu durumda ne yapmalıyım bebegimi etkiliyicek bi durum varmıdır

    YanıtlaSil
  113. =0.65 yuksek avidite:en az 3 ay once gecirilme olasiligi olan primer enfeksiyon

    YanıtlaSil
  114. Merhaba,
    Bu sonuca göre geçirilen CMV enfeksiyonu büyük bir olasılıkla hamilelikten önce olduğu için bebek açısından sorun yaratmayacaktır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  115. IgG (MEIA) 9,55 Pozitif geldi hocam Çocuğumun sonuçları bir sıkıntı olurmu acaba.1 hafta arayla kan tahlili yapıyor doktorlar.sonuç 3 defa hep pozitif çıkıyor beni aydınlatırsanız sevinirim.bir de tedavisi yok mu

    YanıtlaSil
  116. Merhaba,
    Sonuca göre çocuğunuzun vücudunda CMV enfeksiyonuna karşı bağışıklık vardır. Bir şey yapılmasına gerek yoktur. Bizim sonuç dışında çocuğunuzun durumu hakkında bir bilgimiz olmadığından çocuğunuzun durumunu en iyi doktorunuz değerlendirecektir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  117. iyi günler hocam 7bucuk haftalık gebeyim . İlk gebe olduğumu ögrendigimde bir takım tahliller yaptirdim ve ANTI CMV IGM 1.15 pozitif cikti (referans değer 0-0.999) bunun üzerine CMV AVIDITE testi yaptirdim sonuclar şoyle; Cmv igg avidite yüksek 0,89 . Anti Cmv igg yüksek pozitif >500,0 (referans değer: 0-0,5). bu sonuclar ne anlama geliyor riskli bir durum söz konusu mu? ilk gebeligim ve endişe duyuyorum yardimci olursaniz cok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  118. Merhaba,
    Sonucunuza göre CMV enfeksiyonunu en az 3 ay önce geçirdiğinizden dolayı bebeğiniz açısından bir risk bulunmamaktadır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  119. Merhaba Esra hanım,
    Bu tahlil sonucunu çocuğunuzun doktoruna göstermenizi ve onun değerlendirmesini almanızı öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  120. Merhaba bende 5 haftalık hamileyim bu gün doktorum 3 test istedi ve anti cmv ıgm testimin pozitif 1,28 çıktığını söyledi üniversite hastanesine enfeksiyon bölümüne yönlendirdi. Bu sonuç korkulacak bi durum mu gebelik için ne gibi risk oluşturur.

    YanıtlaSil
  121. Merhaba Melike hanım,
    Pozitif olan CMV IgM sonucu yazımızda da belirttiğimiz gibi hali hazırda CMV enfeksiyonu geçirdiğinizi göstermektedir. Hamilelik döneminde geçirilen CMV enfeksiyonu anne karnındaki bebeği etkileyerek yeni doğan bebeklerde doğumsal hastalıklara yol açar. Geçmiş olsun dileklerimizle.

    YanıtlaSil
  122. İyi günler 27 hafta 3 günlük hamileyim hamileliğimi ilk öğrendiğim de kan testlerimi yaptırdım cmv ıgm pozitif çıktığı için avidite testi yaptırdım 0.92 yüksek avidite çıkmıştı ara ara kan aldırarak kontrol ediyorum gün yine kan verdim sonuçlarda cmv ıgm 1.45 ten 1.75 olmuş cmv ıgg ise 451.80 den 500.00 e çıkmış endişelenmeliyim lütfen yardımcı olur musunuz bebeğime bi zarar gelir mi?

    YanıtlaSil
  123. Merhaba Hande hanım,
    Bebeğin en çok zarar göreceği dönem ilk 3 aydır. CMV enfeksiyonu ilk 3 aydan önce geçirildiyse bebeğe zarar gelmez ki sizin durumunuzda da böyledir. Endişe edilecek bir durum yoktur. Artık CMV tahlili yaptırmanıza da gerek yoktur. Sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi dileriz.

    YanıtlaSil
  124. Cevabınız için çok teşekkür ederim peki bu dönemden sonra geçirirsem ne gibi sorunlar olur bebeğime ne kadar zararı olur?

    YanıtlaSil
  125. merhaba,
    Bu dönemden sonra artık geçirmezsiniz çünkü vücudunuzda CMV'ye karşı bağışıklık gelişmiş durumdadır. Sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi dileriz.

    YanıtlaSil
  126. İyi günler. 9 ay önce genel bir kontrol amaçlı test yaptırdım ve sonucumda
    Cmv ıgg >500pozitif sonuç normal dışı çıktı. Şuan 19 haftalık hamileyim ve grip oldum. Cmv aktifleşirmi bebeğime zarar verir mi?

    YanıtlaSil
  127. Merhaba Doğa hanım,
    Sonucunuza göre vücudunuzda CMV enfeksiyonuna karşı bağışıklık vardır ve korkmanıza gerek yoktur. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  128. 7 haftalik hamileyim butun degerlerim negatif cikmis ama anti cmv igg 178 pozitif cikmis riski var midir ?

    YanıtlaSil
  129. Merhaba Aynur hanım,
    Bu sonuç CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık olduğunun göstergesidir. Olması gereken sonuç budur ve bir risk bulunmamaktadır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  130. Cok tesekkur ederim icim rahatladi allah razi olsun sizden ?

    YanıtlaSil
  131. Merhaba CMV IgG >500’0 (pozitif) CMV IgM 0’361 (negatif) 7 haftalık hamileyim bir sorun var mı lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  132. Merhaba Tuğçe hanım,
    Bu sonuç CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık olduğunun göstergesidir. Olması gereken sonuç budur ve bir risk bulunmamaktadır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  133. Çok teşekkür ederim sağolun varolun

    YanıtlaSil
  134. Merhabalar hocam
    2 aylık hamileyim
    Cmv lgg 361,3 pozitif
    Cmv lgm 2.28 pozitif
    Avidite testi için kan verdm ve sonuclar için beklemem gerekiyor.ilk gebeliğim çok korkuyorum..yardımcı olur musunuz?yüksek cıkma olasılıgı varmdr aviditemin

    YanıtlaSil
  135. Merhaba,
    Umarız aviditeniz yüksek çıkar. Çünkü aviditenin yüksek çıkması CMV enfeksiyonunun hamilelikten önce geçirildiğini gösterecektir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  136. Çok teşekkür ederım hocam bu arada
    Eğitim araştırmada yaptırdığım son testin biri açıklanmş az evvel baktım yeni son yapılan testte
    cmv lgg 250 pozitif
    Cmv ıgm 0.47 negatif olmuş
    Avidite test sonucu açıklanmasına daha vakit var..2.28 pozitif olan cmv ıgm değerim,son tahlılımde 0,47 negatif olmuş hala korku içinde olmalımıyım hocam..saygılarımla

    YanıtlaSil
  137. Merhaba İrem hanım,
    Korkmanıza gerek yok. Aslında Eğitim araştırmada yapılan test sonucu tam da istenen sonuç. Avidite test sonucu çıkınca da muhtemelen bir problem olmadığı ortaya çıkacaktır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  138. Çok sağolun mutlu oldum iyi günler diliyorum

    YanıtlaSil
  139. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  140. merhabalar hocam 6 haftalık hamileyim , Anti CMV IgG 181.4 reactive ve Anti CMV IgM 1.13 reactive nasıl yorumlamam gerekir ? iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  141. Merhaba İrem hanım,
    Sonucunuzda yazan reaktif kelimeleri 'pozitif' ise anlamına geliyorsa doktorunuz sizden 'CMV avidite' adı verilen testi isteyecektir. O testin sonucuna göre hamileliğiniz hakkında değerlendirme yapılacaktır. Sonucunuzu en kısa zamanda doktorunuza gösteriniz.

    YanıtlaSil
  142. Merhabalar
    Anti rubella IgG(serum): (H) 66.73
    Anti Cmv IgG(serum): (H) >500,0
    Anti Tox.IgG(serum): (L) <0,130
    Sizce benim sonucum nasıl 7.haftalık hamileyim bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  143. Hocam tekrardan merhabalar cmv avidite test sonucum da açıklandı %60 çıktı %55 ve yukarsı yüksek avidite kabul edilmiş..bu değerlerle benm endişe etmem gerekiyor mu?saygılar

    YanıtlaSil
  144. Merhaba Fatma hanım,
    Tahlil sonuçlarınıza göre Rubella ve CMV enfeksiyonlarına karşı vücudunuzda bağışıklık bulunmaktadır. Ancak tokzoplazma enfeksiyonuna karşı bağışıklık bulunmamaktadır. Sonuçlarınızı doktorunuza gösteriniz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  145. Merhaba İrem hanım,
    Bu durumda korkmanıza gerek yoktur. Enfeksiyon hamilelik öncesi geçirilmiştir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  146. Merhabalar doktorum. 6 haftalık hamileyim. İstenilen kan testi sonuçlarım şu şekilde : Anti CMV İGM 0.26 NEGATİF, Anti CMV İGG 189.8 pozitif, antirubella igg 111.7 pozitif, rubella antikoru 0.14 negatif, toxoplasma antikoru igm 0.03 negatif, igg 0.2 negatif. Yorumlamanızı rica ediyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  147. Merhaba Burcu hanım,
    Tahlil sonuçlarınıza göre CMV ve Rubella enfeksiyonlarına karşı vücudunuzda bağışıklık bulunmaktadır. Ancak tokzoplazma enfeksiyonuna karşı bağışıklık bulunmamaktadır ve tahlil yapıldığı sırada tokzoplazma enfeksiyonu geçirmediğiniz de anlaşılmaktadır. Sonuçlarınızı doktorunuza gösteriniz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  148. Merhabalar, daha önce yapılmadı, şimdi 36 haftalık gebeyim cmv igm pozitif çıktı, ne gibi bir yol izlemeliyim, ne yapmam gerekir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  149. Merhaba Seniha hanım,
    Sonucunuzu tahlili isteyen doktora götürünüz. O gereken tavsiyede bulunacaktır. Sağlıklı bir doğum dileriz.

    YanıtlaSil
  150. Iyi gunler Anti rubella ıgg (elisa) pozitif ve Anti HBS (elisa) pozitif cikmis bunlar ne demek ? Simdiden cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  151. iyi günler,

    7 haftalık hamileyim , test yaptırmıstım. CMV ,IgG degerim yüksek cıkmış. cocuk acisindan tehlikeli bir durum varmıdır. Tesekkurler.

    CMV ,IgG : H 18,00 U/ml - < 4,00
    CMV , IgM : 0,13 İNDEKS <0,70

    RUBELLA(KIZAMIKCIK), IgG H 96,00 U/ml <10
    RUBELLA(KIZAMIKCIK), IgM 0,11 İNDEKS <1,20
    TOXOPLASMA GONDII,IgM 0,07 İNDEKS <0,55

    YanıtlaSil
  152. Merhaba Elif hanım,
    Çıkan sonuçlara göre CMV ve rubella enfeksiyonlarına karşı vücudunuzda bağışıklık bulunmaktadır. Bu durum gebelik a.ısından istenen bir durumdur ve bebek açısından tehlikeli bir durum yoktur. Tokzoplazma enfeksiyonu geçirmediğiniz anlaşılıyor ancak Toxoplasma IgG sonucunu yazmadığınız için bağışıklığınız olup olmadığını bilemiyoruz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  153. Merhaba Aslınaz hanım,
    Çıkan sonuçlara göre rubella ve hepatit B enfeksiyonlarına karşı vücudunuzda bağışıklık bulunmaktadır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  154. Çok teşekkür ederim. İçimizi rahatlattınız. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  155. Hocam Merhabalar, 1 Haziranda yaptırdığım testte CMV IgG sonucu 244,1 Pozitif çıktı (referans aralığı >=6 pozitif), CMV IgM sonucu 1,04 Pozitif (referans aralığı >=1 pozitif)
    Doktorum CMV IgG Avidite istedi, bugün sonucu çıktı sonuç internetten baktım
    0,82 (> 0.2 Yüksek Avidite) görünüyor. Ayrıca diğer tahlilde Anti CMV IgM ^ AÇ KARNINA NUMUNE TEKRARI UYGUNDUR. 0.32 NEGATİF yazıyor.
    Bayram sonrası doktoruma tekrar gideceğim. Sizce endişelenmemi gerektirir bir durum var mı? Yoksa sonuçlar olumlu mu?

    YanıtlaSil
  156. Merhaba Ayşe hanım,
    Bizce sonucunuz olumludur. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  157. Çok teşekkür ederim Hocam.

    YanıtlaSil
  158. Hülya Özgül17 Haziran 2018 17:49

    Merhaba hocam;29haftalık gebeyim ama 26haftalık gözüküyor gelişim geriliği var bebeyimde cmv virüsü ara deger verdi bu şekilde giderse erken dogum yaparsın dedi doktorum 2haftada 1hafta gelişiyor ne yapmam gerekiyor tehlikeli mi sizce şimdiden teşekkürler.
    CMV ıgM 0,76(ara değer )
    CMV ıgG 296,20(reactive)

    YanıtlaSil
  159. Merhaba Hülya hanım,
    Gebeliğinizle ilgili en doğru değerlendirme bizim tarafımızdan değil de doktorunuz tarafından yapılabilir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  160. Merhaba Hocam,
    6 haftalık gebeyim CMV IGM değerlerim Sonuç: 0.90 (Border) Ref. Değ. : <0.85 çıktı. Açıklamaya: 2 kere çalışıldı ibaresi düşülmüş hamileliğim ile ilgili bir problem söz konusumudur. Teşekkür Ederim

    YanıtlaSil
  161. Merhaba Gülşen hanım,
    CMV IgM değeriniz sınırda çıkmış. Yani ne pozitif ne negatif bir sonuç çıkmış. Bu durumda muhtemelen CMV avidite testi istenecek ve çıkacak olan sonuca göre değerlendirme yapılacaktır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  162. Merhaba, eşimin hamile ve tahlil sonuçlarında cytomegalovirüs antikoru Igg pozitif (>250.0) cmv ıgm si ise pozitif (1,26) çıktı. Doktor Avidite cmv Igg testi istedi. Bu testi yaptıracağız ancak eşimin haberin yok ve riskler nelerdir ? En kötü en iyi ne olabilir .internet ortamında çok farklı şeyler dönüyor. Test sonucundan önce buradan bilgi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  163. Merhaba Mehmet bey,
    Konu ile ilgili sitemizde yayınlanan yazımızın linkini gönderiyoruz. https://www.hayatisaglik.com/laboratuvar/cmv-avidite-testi.html Gerekli bilgileri o yazıda bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  164. Merhaba mehmet bey benimde 1.26 pozitif çıktı. Avidite cmv igg sonucunuz ne çıktı acaba?

    YanıtlaSil
  165. Merhabalar eşim daha hamile değil ve hamilelik öncesi kontrol ettirmek için kan tahlili yapıldı ve sonuçlarda cmv ıgg 0.8 yani negatif görünüyor ama cmv ıgm 0.94 yani 0.85 ile 1 arasında yanı ne pozitif nede negatif. Doktor şüpheli demiş ama açıklama yapmamış ne yapmamız gerekir. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  166. Merhaba Ahmet bey,
    Doktorunuz şüpheli dedikten sonra ne yapılması gerektiğini de söylemiş olmalı. Ona göre davranmanız uygun olacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  167. Merhabalar. Eşim 6 haftalık hamile test sonuçları böyle çıktı ne yapmalıyız? Tavsiyede bulunursanız sevinirim iyi çalışmalar


    Anti CMV IgG H 500.0 IU/mL 0,5 - 0,99 POZITIF
    Anti CMV IgM L 0.207 COI 1>= NEGATIF
    Anti Hbs H 18.38 mIU/mL < 10 POZITIF
    Anti HCV L 0.048 INDEX 0,9 - 0,99 NEGATIF
    Anti HIV L 0.270 COI 0,9 - 0,99 NEGATIF
    Anti Rubella IgG H 127.8 IU/mL < 10 POZITIF
    Anti Rubella IgM 0.303 COI < 0,8 NEGATIF
    Anti Toxoplazma IgG L 0.130 IU/mL 1 - 3 NEGATIF
    Anti Toxoplazma IgM L 0.260 COI 0,8 - 1 NEGATIF
    Hbs Ag L 0.415 INDEX 0,9 - 0,99 NEGATIF

    YanıtlaSil
  168. Merhaba Mehmet bey,
    Hamilelik için sakıncalı bir sonucunuz yoktur. Sonuçlarınızı doktorunuza göstermeyi ihmal etmeyiniz. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  169. Merhaba benim sorum şu şekilde, kulak ve boyun bölgesinde şişlikler çıktı ve dokor enfeksiyon dedi bazı testler yaptı ve Anti CMW lgG sonucu pozitif ve 155.300 çıktı kadın doğum uzmanına gitmem gerektiğini söyledi. Hamile değilim normal değerden çok yüksek bir değer sorun nedir aceba.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  170. Merhaba Mesude hanım,
    Sonucunuz CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık olduğunuz göstermektedir. Test ile ilgili bilgiler yazımızda belirtilmiştir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  171. Merhaba hocam yengemin bazuı lavaratuar sonuçları aşağıdaki gibidir
    Anti cmv ıgM 1,21 Anti cmv ıgG 94,3
    Anti rubella ıgG 41,8 ve doktor bebeğin 6 haftalık olmasına rağmen kalp atışlarını duymadığını söylemiş bu konuda fikriniz nefir kendisi yarın araştırma fakültesine gidecek

    YanıtlaSil
  172. Merhaba,
    Bu test sonuçlarının yanına pozitif veya negatif diye sonuç varsa onları da yazınız. Tahlil sonuçlarının değerlendirmesi buna göre yapılacaktır. Kalp atışları ile ilgili durum tahlil sonuçları ile bire bir ilgili olmayabilir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  173. Merhabalar test sonuçlarım
    Anti-cmv-igg (elisa)-kantatatif :166.6 pozitif referans araligi >=1.1 pozitif
    Anti-hcv kantitatif sonuç 0.03 s/CO negatif referans aralığı 0.00-1.00
    Anti hbs kantitatif sonuç 0.05 mlu/ml referans aralığı negatif =10
    Hbs ag kantitatif sonuç 0.18 s/CO negatif referans aralığı 0.00 -1.00
    Vdrl-rpr (kalitatif) negatif referans aralığı negatif
    Doktorum izinde olduğu için gösteremiyorum yorumlayabilirseniz çık sevinirim şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  174. Eksik yazmışım
    Anti hbs kantitatif sonuç 0.05 mlu/ml
    Referans aralığı negatif =10

    YanıtlaSil
  175. Merhaba Şule hanım,
    Sonuçlarınıza göre CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık bulunurken, aranan diğer hastalıklar açısından hastalık veya bağışıklık bulunmamaktadır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  176. 9 haftali haileyi bu sonuclara göre bebegim de bir sorun olur mu endeselenmeli miyim

    YanıtlaSil
  177. Merhaba Şule hanım,
    CMV enfeksiyonuna karşı vücudunuzda bağışıklık bulunması istenen bir şeydir. Böylece hamilelik sırasında bu enfeksiyonu geçirmeyeceğiniz ve bebeğe de bir zarar gelmeyeceği anlaşılır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  178. İyi akşamlar hocam ayrıntılı ultrasonda sol lateral 9mm sölendi kan değerleri istendi Anti cmv igg 11,6 pozitif
    Diğer değerler negatif bu cmv virüsü bebeğe zarar varmıdır

    YanıtlaSil
  179. Merhaba Rukiye hanım,
    Tahlil sonucunuza göre CMV enfeksiyonuna karşı bağışıklığınız vardır ve bebeğiniz CMV'den zarar görmeyecektir. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  180. tuğba sırın12 Eylül 2018 12:29

    hocam cmv ıg g pozitif cmv ıg m negative olan kişiden cmv virüsü bulaşır mı

    YanıtlaSil
  181. Merhaba Tuğba hanım,
    Hayır bulaşmaz. Sonuca göre o kişi hasta değil ki CMV enfeksiyonu bulaşsın. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  182. İslem Adı Test Adı Birim Sonuç Değer Sonuç ND ND (Alt) ND (UST)
    BİYOKİMYA
    Anti CMV IgG IU/ml 121,6 HIGH 0 1,2
    Anti CMV lgM IU/ml 0,26 0 1,2
    Anti Rubella IgG S/Co 10,7 HIGH 0 1,2
    Anti Rubella IgM S/Co 0,23 0 1,2
    DIŞ HİZMET
    Anti Toxoplazma IgG IU/ml 0,1 0 8
    Anti Toxoplazma IgM U/ml 0,09 0 1,2

    benim test sonuçlarım böyle çıktı acaba yorumlarmısınız endişelenecek birşey varmı

    YanıtlaSil
  183. Merhaba Dilnur hanım,
    Toxoplazma dışında tahlili yapılan diğer enfeksiyonlar açısından bağışıklığınız bulunmaktadır.
    Ne açıdan endişelenecek bir şey olup olmadığını sorduğunuzu bilemiyoruz. Acaba aşı oldunuz da toxoplazmaya karşı niçin bağışıklık gelişmemiş diye endişeleniyorsanız bunu bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışmalısınız. Eğer hamile iseniz ve bu testler o amaçla yapıldıysa toxoplazma enfeksiyonuna karşı bağışıklığınızın bulunmaması sebebiyle nasıl davranmanız gerektiği hakkında endişeleniyorsanız bu durumda testi isteyen doktorunuza danışmalısınız.
    Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  184. Merhabalar oglum 4 aylik alt 124 ast 75 tahlil sonucunda CMV igG 32 pozitif CMV IGM ise negatif cikiyor bu nedir acaba korkulcak bir durummu neyden kaynakli olabilir..

    YanıtlaSil
  185. Merhaba,
    Aşağıdaki değerlerle ilgili endişelenmem gereken bir durum varmıdır?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Anti CMV Igg serum 250> Pozitif
    Anti CMV Igm serum Pozitif ve 1.21

    YanıtlaSil
  186. Merhaba Zeynep hanım,
    Bu sonuçlar kısa bir zaman önce CMV enfeksiyonu geçirdiğinizi göstermektedir. Hamile iseniz sizden bir tahlil daha yaptırmanız istenecektir. Buna göre CMV enfeksiyonunu ne zaman geçirdiğiniz hakkında fikir sahibi olunacak ve bebeğinize zarar verip vermediği hakkında doktorunuz tarafından bir değerlendirme yapılacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  187. Cok tesekkurler cevabiniz icin.Hamile degilim fakat baskasina bulastirirmiyim diye endiselendim su anda.Gercekten buyuk sok gecirdim.Cevap verirseniz mutesekkir olurum

    YanıtlaSil
  188. Merhaba Zeynep hanım,
    Endişelenmeyin, başkalarına bulaştırmazsınız. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  189. Merhaba Ayşe hanım,
    Oğlunuzun doktoru durumu daha iyi değerlendirecektir. Tahlil sonuçlarınızı mutlaka ona gösteriniz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  190. Mahmut KÜÇÜKYÜKSEL18 Ekim 2018 03:29

    Merhabalar hocam eşim 9 haftalık gebe, cmv tahlilleri şöyle ;
    Anti HAV ıgg; Y 11.61 pozitif sınır 0-1
    Anti HAV ıgm 0.46 negatif sınır 0-1,2
    Toxoplazma ıgm 0.16 negatif sınır <0,83
    Toxoplazma ıgg 0.1 negatif. Sınır <1,6
    Rubella ıgm 0.45. ——- 0–1,20
    Rubella ıgg; Y 13.0 pozitif. Sınır <5
    Anti cmv ıgg; Y 221.2 pozitif. Sınır <6
    Anti cmv ıgm; Y 1.95 pozitif. Sınır <0.85
    Anti cmv ıgm değerinin altında; iki kez çalışıldı yeni kanla tekrarı uygundur.. yazıyor
    Hocam sizce bu değerlere göre endişe etmelimiyiz. Yardımcı olursanız seviniriz
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  191. Mahmut KÜÇÜKYÜKSEL18 Ekim 2018 03:31

    Hocam, eşimin bu üçüncü gebeliği.. elinizi öper iki kızımız var.. bilgi olarak yazmak istedim
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  192. Merhaba Mahmut bey,
    Anti CMV IgM testinin tekrarlanması istenmektedir. Doktorunuzun görüşü doğrultusunda bu testin tekrarı yaptırılabilir. Bunun dışında Toksoplazma dışındaki diğer enfeksiyonlara eşinizin bağışıklığı vardır. Sağlıklı bir hamilelik dileriz.

    YanıtlaSil
  193. Mahmut KÜÇÜKYÜKSEL28 Ekim 2018 11:10

    Teşekkür ederim hocam

    YanıtlaSil
  194. Merhaba hocam esim 9 haftalik hamile
    kantestinde igmm:1.44. Pozitif igg : 131.8 pozitif .. bu sonuci degerlendirmisiniz cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  195. Merhaba Harun bey,
    Bu sonuçlar eşinizin bir süre önce CMV enfeksiyonu geçirdiğini göstermektedir. CMV enfeksiyonunun geçirilme zamanı anne karnındaki bebeğin sağlığı açısından önemlidir. Muhtemelen bir tahlil daha yaptırmanız istenecektir. Buna göre CMV enfeksiyonunu ne zaman geçirdiğiniz hakkında fikir sahibi olunacak ve bebeğinize zarar verip vermediği hakkında doktorunuz tarafından bir değerlendirme yapılacaktır. Sağlıklı günler dileriz

    YanıtlaSil
  196. Hocam carsamba gunune randevumuz var ozamana kadar cok endiseli ve uzgun olacagim...su sonuca gore igg nin igm ye gore fazla olmasi hamileligin oncesinde bu hastaliginin aktif oldugunu gostermezmi :(

    YanıtlaSil
  197. Merhaba,
    IgG'nin fazla olması enfeksiyona karşı bağışıklık geliştiğini gösterir. Ancak IgM'nin de pozitif olması enfeksiyonun yakın zamanda geçirilmiş olduğunu işaret eder. Önemli olan şey bu enfeksiyonun hamilelik öncesi geçirilmiş olmasıdır. Yapılacak olan CMV avidite testi ile enfeksiyonun ne zaman geçirildiği hakkında fikir sahibi olunacaktır. Sonuca göre doktorunuz ne yapılması gerektiği hakkında sizi bilgilendirecektir. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  198. Cok tesekkur ederim hocam

    YanıtlaSil
  199. 8 haftalik hamileyim anci cvg lgm 221 lgm 0.95 cikti bu degerlerlen bebegime bir zarari varmidir acaba

    YanıtlaSil
  200. Tahlil sonucunuzu doktorunuza gösteriniz. O size gereken açıklamaları yapacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder