O Rh pozitif kan grubu özellikleri

Herkesin kan grubu birbirinin aynı değildir. Kan grupları A, B, AB ve O grubu olmak üzere 4 tiptir. Bunların yanında Rh faktörü olarak adlandırılan D antijeninin de varlığı veya yokluğuna göre kan grubu Rh pozitif veya Rh negatif olarak değişir. En çok bulunan kan grubu O Rh pozitif kan grubudur.


O Rh pozitif kan grubunun özellikleri nelerdir ?


Kan grupları 20. yüzyılın başında belirlenmiş ve tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Kan grupları arasında O Rh pozitif kan grubu en fazla görülenidir. Amerika’da yaşayan insanların %38’inin kan grubu O Rh pozitiftir.

Bu kan grubundan olanların kanında A veya B antijeni bulunmazken Rh faktörü açısından D antijeni vardır. Buna karşı hem A hem de B antikoru taşırlar.


O Rh pozitif kan grubu kimlerden kan alabilir, kimlere kan verebilir ?

O Rh pozitif kan grubu yaygın olmasına yaygındır ancak bunun belki de bir sebebi vardır. O Rh pozitif kan grubuna sahip olanlar sadece kendi grubundan kan alabilir.

O Rh pozitif kan grubuna sahip olan kişiler Rh pozitif olan her kan grubuna kan verebilir. Yani A Rh pozitif, B Rh pozitif,   AB Rh pozitif,  O Rh pozitif olan kişiler O Rh pozitif kişilerden kan alabilir.

o rh pozitif kan grubu

O Rh pozitif kan grubu kişilikleri etkiler mi ?

O Rh pozitif kan grubuna sahip olan kişilerin enerjik ve agresif kişilikler olduğu ileri sürülmektedir. Bu kişiler detaycı, sorumlu, organize, düzenli, üretken ve gerçeklere odaklıdır. Ayrıca O Rh pozitif kan grubuna sahip olanların kişiliklerinin güçlü, sinirli ve hiperaktif oldukları bilinmektedir.


O Rh pozitif kan grubu beslenme alışkanlıkları nasıldır ?

O Rh pozitif kan grubuna sahip kişilerin besinleri, daha çok et ağırlıklıdır. Tükettikleri gıdalara dikkat etmedikleri taktirde kolay kilo alırlar.

Mideleri daha asitli olup reflü’den şikayet ederler. Reflü şikayetlerini azaltmak için besinlerine dikkat etmeli, yulaf, aloe vera, yeşil salata ve muz gibi yiyecekler yemelidirler.  

Yorumlar

  1. Özlem Demirok15 Haziran 2017 15:46

    Merhaba gerçekmi acaba bu gördüklerim benim göbeğim de cok kötü

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Sayfamızda yer alan reklamlar hakkında bir yorum yapamıyoruz ama tedbirli davranılmasında fayda olduğunu düşünüyoruz. Göbeğiniz hakkında tıbbi yardım almanız, bir uzman tavsiyesine göre diyet ve fiziksel aktivite yapmanızı öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  3. Ben 0rh + grubundayim ve ben hiç et yetmiyorum burda ete ağırlıklı demissiniz yanlış biliyosunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder