Bebeğin altının değiştirilmesi

Doğduktan sonraki ilk haftalarda bebeğinizin altını sık sık değiştirmeniz gerekir. Bebeğin altını değiştirme sıklığı günde 10-12 kezi bulabilir. Bu sebeple başlangıçta epey bir miktar bebek bezi almak gerekebilir.

Bebeğinizin idrar torbası daha çok küçük olduğundan bebeğiniz altını çok sık ıslatacaktır. Bu nedenle bebeğiniz sabahları uyandığında, gündüz ve gece her öğün sonrasında, gece uyumadan önce altını değiştirmeniz gerekir.

Bebeğinizin altı her kirlendiğinde veya ıslandığında değiştirilmesi gerekir çünkü bebeğin altı kirli kalırsa cildi zarar görebilir.

Bebeğin altını temizlemenin en kolay yolu ılık su ve pamukla silmektir. Bebeklerin bacaklarının eklem yerlerindeki tüm deri kıvrımları ıslak pamukla, aşağı ve vücuttan dışa doğru hareketlerle silinmelidir. Bundan sonra kıvrımların içinin ıslak kalmamasına dikkat edilmelidir.

Altı kurulandıktan sonra bebek bir süre çıplak bırakılarak altının hava alması sağlanabilir.

Bebeğin altının değiştirilmesi büyük bir iş olarak görülmemeli, bebekle oynamak veya ona ilgi ve sevgi gösterebileceğiniz bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Bebeğin altını değiştirirken başının üzerindeki hareketli bir oyuncak ilgisini çekerek rahat durmasını sağlayabilir.

bebek bezi değiştirme


Bebeğin altı değiştirilirken gerekli her şeyin derli toplu bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. Aylar geçtikçe bebeğin altını değiştirme işi daha da seyrekleşir.

Bebeğin altını değiştirirken bebeği yatırabileceğiniz bir minder kullanışlı olabilir. Kenarları yükseltilmiş, içi yumuşak malzeme ile doldurulmuş kolay yıkanır kumaştan altlık bir minder çok işe yarayabilir.

Yorumlar