Sağlıklı kilo alımı nasıl mümkün olur ?

Birçok kişi fazla kilolarından şikayet edip kilo vermeye çalışırken bazıları için tam tersi geçerlidir. Bu kişiler zayıflıktan şikayetçidir. Kilo alamayan zayıf kişilerde zayıflığın öncelikle herhangi bir hastalığa bağlı olup olmadığının belirlenmesi gerekir.

Zayıflığın sebebi altta yatan bir hastalık değilse, doktorunuz ve onun önereceği bir diyetisyen yardımıyla sizin için ideal kilo belirlenerek, bu ideal kiloya ulaşmak için çeşitli adımlar atılabilir.

kilo verme

Kilo almak için neler yapmalısınız



Daha sık yemek yeyin: Zayıf olanlar çabuk doyuyor olabilir. Bu kişilere günde 3 büyük öğün yemek yerine 5-6 öğün daha küçük porsiyonlar şeklinde yemesi önerilir.


Egzersiz yapın: Spor yapmak kilo alımı için en yararlı aktivitelerdendir. Yaptığınız spora göre birçok kasınız çalışacak ve gelişecektir. Egzersiz iştahınızı da açacağından gelişen kaslarınız ile birlikte kilo almanız kolaylaşacaktır.

kilo alma

Besin değeri yüksek gıdalar tüketin: Kilo almak için sadece kalorisi yüksek gıdalar seçmemek gerekir. Bunun yanında vücudun ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineralleri de içeren besleyici ve sağlıklı gıdalar tüketilmelidir. Bu gıdalara örnekler şunlardır:

Somon balığı; içerdiği protein, D vitamini ve omega 3 yağ asitleri ile iyi bir seçimdir,

Yumurta; protein, ve A, D ve E vitaminlerinden zengindir.

Peynir; protein, kalsiyum ve yağ içeriği açısından, özellikle çedar peynirler de kalori açısından zengindir.

Makarna; içeriğindeki karbonhidratlar ve kullanılan soslarında bulunan kaloriler ile kilo aldırıcıdır.

Kuru meyveler; taze meyvelere göre daha fazla kalori içerirler.

Yulaf ezmesi; içeriğindeki lif ve mineraller ile harika bir kahvaltılıktır. Çeşitli maddeler ile zenginleştirilmiş çeşitleri olduğu gibi, örneğin kuru meyveler ile zenginleştirilerek kalorisi yükseltilebilir.

Yorumlar