Balık yağı faydaları kullanımı

Birçok kişi takviye olarak balık yağı kullanır. Balık yağının beyin, gözler ve kalp gibi organlara yararlı olmasının dışında vücuttaki iltihabi olaylarda da iyileştirici etkili olduğu düşünülmektedir. Sağlıklı yaşam için balık yağının kullanımı önerilmektedir. Ancak balık yağının hangi dozda kullanılması gerektiği pek bilinmeyebilir.

Balık yağı neden kullanılır?


Balık yağı sağlığımız için oldukça faydalıdır. Balık yağı omega-3 yağ asitleri içerir. Vücut bu yağ asidini kendisi üretemediğinden dışarıdan almak zorundadır. Balık yağında bulunan omega-3 yağ asidi kalbi koruyucu etkiye sahiptir.   
Bazı balık yağlarında A ve D vitamini de bulunur. Bu iki vitamin sırasıyla antioksidan ve kemik sağlığı için gerekli vitaminlerdir.
Balık yağında bulunan yağ asitleri beyin gelişimi ve fonksiyonlarının sağlıklı olmasını sağlar.


Besinlerle düzenli olarak yağlı balık tüketilmediği zaman adı geçen yağ asidi ve vitaminlerin vücuda girişi yeterli olmayacağından sağlık açısından problemlerle karşılaşılabilir. Bu yüzden balık yağının kullanılması bu maddelerin alınması garanti altına alınır.

Balık yağını ne kadar kullanalım?


balık yağı omega 3

Balık yağının kullanım miktarı hakkında bir öneri yoktur.

Ancak balık yağının içinde bulunan omega-3 yağ asidinin erkeklerde 1600 mg, kadınlarda 1100 mg alınması önerilmektedir.

Omega-3 yağ asidinin bir kısmı ceviz, soya fasulyesi yağı ve keten tohumu gibi kaynaklardan da alınabilir.

Omega-3 dışındaki diğer yağ asitlerinin günde 250-500 mg arasında alınması önerilmektedir. Tipik olarak 3000 mg balık yağı yetişkin sağlıklı bireylerin hem omega-3 hem de diğer yağ asidi ihtiyacını giderebilir.  

Hamilelik döneminde bebeğin beyin gelişimi için de balık yağında bulunan yağ asitlerine ihtiyaç doğar. Bu sebeple hamile kadınlar da balık yağını  tüketmelerinin iyi olacağı düşünülmektedir.  


Çocuklarda omega-3 alımı 500 mg seviyelerinden başlayıp 14 yaşına kadar artarak yetişkin düzeyine ulaşır. Çocukların balık yağ preparatlarında genellikle A ve D vitaminleri de bulunur.    

Yorumlar

  1. Hello there,

    My name is Aly. Would you have any interest to have your website here at hayatisaglik.com promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

    We are in the currently updating our do-follow broken link resources to include current and up to date resources for our readers.

    If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

    Thanks,
    Aly

    YanıtlaSil

Yorum Gönder