Yeni Coronavirüs dünyada ölüm sayıları

Yeni Coronavirüs gün geçtikçe dünyada daha fazla ülkede görülmeye başlamıştır. Salgının başladığı günden beri ülkemizde görülmeyen yeni Coronavirüs'ün, 10 Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanı'nın açıklamasıyla Türkiye'de de tespit edildiği anlaşılmıştır. Bu arada Çin'den sonra birçok ülkede COVID-19 enfeksiyonuna bağlı ölümler artış göstermiştir. Aşağıdaki resimde dünyada Coronavirüs'ten etkilenen ve COVID enfeksiyonu nedeniyle yaşanan ölümlerin ülke temelli sayıları verilmektedir. 
10 Mart itibariyle Türkiye'de ilk Coronavirüs vakası açıklanmış, henüz ölüm vakası yaşanmamıştır. 
Coronavirüs'ten ölüm sayısında Çin ilk sırayı almakta, onu İtalya ve İran izlemektedir.  

dünyada coronavirüs ölüm istatistikleri


Bu ölümlerin daha çok yaşlı ve başka bir hastalığı olan kişilerde olduğu söylense de COVID-19 enfeksiyonuna yakalanmamak için gerekli önlemler alınmalıdır. 

COVID-19 enfeksiyonundan korunmak için neler yapılabilir?


Yeni Coronavirüs'e karşı alınması gereken önlemlerden en önemlisi ellerin usulüne uygun olarak yıkanması veya alkol içerikli dezenfektanlarla temizlenmesi, ellerin göz, ağız ve buruna sokulmamasıdır. El yıkamasına gereken önemin verilmesi durumunda Coronavirüsün ellerle vücuda bulaşmasının önüne geçilebilir. 

coronavirüs el yıkama

Mümkün olduğu kadar kalabalık yerlere girilmemesi, hasta olabileceği düşünülen kişilerden uzak durulması hastalığın bulaşmaması açısından büyük önem taşımaktadır. 
Birçok kişi Coronavirüs'ten korunmak için maske taksa da, hasta olmayanların maske takmasına gerek olmadığı belirtilmektedir. Belirli maskeler dışında kullanılan maskelerin koruyuculuklarının da düşük olduğu söylenmektedir. 

coronavirüs bulaşma

Maskeler daha çok hastaların Coronavirüsü hapşırık veya öksürük yoluyla çevreye damlacıklar şeklinde dağıtmasının önüne geçmek için kullanılmalıdır. Bilindiği gibi hapşırma ve öksürme sırasında ağızdan saçılan damlacıklar Coronavirüsün havaya karışarak etraftaki kişilerin nefes almalarıyla vücutlarına girer. Bu sebeple hasta olan kişilerin maske kullanması önerilir. Maske bulamayanlar hapşırırken ellerini değil, yukarıdaki resimde olduğu gibi, kol içlerini kullanmalıdır.       

Yorumlar